Нардепи зробили гучну заяву про е-декларування
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепи зробили гучну заяву про е-декларування

Нардепи зробили гучну заяву про е-декларування

Народні депутати України Антон Геращенко та Іван Винник на брифінгу в п'ятницю заявили, що хакери зламали систему НАЗК, де публікуються електронні декларації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"На сайті з'явилася декларація, заповнена невідомими від імені пана Рябошапки, що він отримав 25 мільйонів гривень у 2015 році від розробника програмного забезпечення. Ми впевнені, що це зробив не він", - сказав Геращенко.


Депутати вважають, що це справа рук "хакерів-волонтерів".


"Ця система настільки незахищена, що кожен хакер може втрутитися в систему і збільшити дохід або зменшити дохід. Ця система не варта і гроша", - сказав Геращенко.


"З самого початку процес розробки програмного забезпечення для такої важливої ​​справи за гранти посольств робився невідомими організаціями без контролю - це шлях в нікуди", - додав він.


У той же час присутні в залі представники фірми-розробника системи "Міранда" запитали у нардепів, чи можуть вони довести, що це саме той пан Рябошапка, депутати на це питання відповісти не могли.


Депутат Винник закликав закрити систему взагалі.


"Система електронного декларування може коригуватися з боку провокаторів з метою або в рамках якоїсь політичної боротьби, такі декларації створюються чи змінюються - це створює велику небезпеку для держави. Тому я пропоную звернутися до НАЗК - заблокувати зараз повністю доступ до системи, адже вона є де-факто мотлохом, це система, яка компрометує державні органи", - сказав політик.


Нагадаємо, що раніше

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України відмовила у видачі атестату відповідності системи електронного декларування

.


Однак

без повноцінної роботи НАЗК і системи електронного декларування неможливо впровадження безвізового режиму між Україною і Євросоюзом

.


Раніше в Євросоюзі виступили з офіційною заявою про те, що Київ повинен забезпечити повноцінний запуск електронного декларування.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?