У новому кадровому рішенні Путіна знайшли кілька скандальних моментів
Категорія
Світ
Дата публікації

У новому кадровому рішенні Путіна знайшли кілька скандальних моментів

У новому кадровому рішенні Путіна знайшли кілька скандальних моментів

Новий міністр освіти РФ  Ольга Васильєва, призначена на цю посаду президентом Росії Володимиром Путіним, виявилася прихильницею радянського диктатора Йосипа Сталіна, а також назвала своє призначення "божествуванням".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.
В інтерв'ю Комсомольской правде Васильєва назвала своє призначення на пост міністра освіти "божествуванням" своєї діяльності. У Московському патріархаті не змогли прокоментувати її слова, заявивши, що можливо "вона вважала, що збувається Божа воля, яка ні від її бажання, ні від бажання інших фізичних осіб не залежить".
Колишня співробітниця адміністрації президента Росії Васильєва була призначена міністром освіти 19 серпня після відставки Дмитра Ліванова, який обіймав цю посаду з 2012 року. До цього в Кремлі вона займалася питаннями патріотичного виховання.
На одній з лекцій по патріотизму Васильєва назвала Йосипа Сталіна "державним благом", що об'єднав націю. За час своєї роботи в адміністрації президента вона випустила десятки публікацій про церкву, включаючи ті, де розглядаються відносини православ'я і сталінізму.


Російський журналіст Слава Рабинович нагадав деякі моменти з лекції Васильєвої про формування національної ідеї Росії, яку вона читала 10 серпня 2016 року.
"Васильєва розповіла, що в творах давньоруської літератури - «Повісті временних літ», «Слово о полку Ігоревім» та інших - 340 раз зустрічається формулювання «За руську землю». «Це і є наша ідея патріотизму - «За руську землю», - резюмувала лектор. Далі вона перейшла до розгляду патріотизму в контексті історії.
Сьогоднішнє розуміння російського патріотизму, за словами Васильєвої, сформувалося в XVIII столітті. «Ідеалом політичного діяча стає перш за все цар, який дбає про благо Вітчизни». Особлива подяка - Сталіну", - написав Рабинович у Facebook.
Раніше повідомлялося, що берлінський історик архітектури і публіцист  Дмитро Хмельницький вважає, що президент Росії Володимир Путін фінансує неонацистські рухи в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?