США відправили Путіну важливе повідомлення щодо Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

США відправили Путіну важливе повідомлення щодо Донбасу

США відправили Путіну важливе повідомлення щодо Донбасу
Джерело:  УНН

Віце-президент США Джозеф Байден

 повідомив, що Сполучені Штати "відправили повідомлення" президенту Росії Володимиру Путіну стосовно ситуації на Донбасі, а Україну закликав до стриманості.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНН

.


У заяві Білого дому, як пише Reuters, зазначено, що Байден провів телефонні переговори з президентом України Петром Порошенком, під час яких політики висловили стурбованість з приводу недавнього сплеску бойових дій на сході України.


"Віце-президент передав, що Сполучені Штати направили повідомлення Росії про те, що світ спостерігає, і наголосив на необхідності деескалації ситуації. Він також закликав Україну проявляти стриманість", - йдеться в заяві Білого дому.
Порошенко в свою чергу поінформував віце-президента США про напружену ситуацію з безпекою на адміністративному кордоні з АР Крим і на Донбасі, де тривають обстріли з боку бойовиків, в тому числі із забороненої великокаліберної зброї, а також про масштабні військові навчання поблизу російсько-українського кордону.
Співрозмовники також наголосили на важливості політико-дипломатичних зусиль з метою деокупації Криму. Байден зазначив на послідовному дотриманні США невизнання анексії Криму.
Американський і український політики підкреслили важливість продовження зусиль, в тому числі й у рамках Нормандського формату, з метою виконання Росією Мінських домовленостей, зокрема в сфері безпеки.
Сторони також обговорили важливість надання найближчим часом Україні траншу МВФ і надання кредитних гарантій США.
Раніше повідомлялося, що постійний представник України при ООН  Володимир Єльченко обговорив з першим заступником генерального секретаря всесвітньої організації Яном Еліассоном поїздку президента Росії Володимира Путіна в окупований Крим, а також концентрацію російських озброєнь уздовж російсько-українського кордону на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?