Бойовики ЛНР обстріляли свою територію й звинуватили Україну: з'явилися докази
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ЛНР обстріляли свою територію й звинуватили Україну: з'явилися докази

Бойовики ЛНР обстріляли свою територію й звинуватили Україну: з'явилися докази

Бойовики ЛНР

 обстріляли окуповане ними місто Стаханов в Луганській Області, звинувативши в обстрілі Збройні сили України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.


"Нещодавно розкручувалася авантюра із нібито артилерійським обстрілом міста Кадіївки (Стаханова) ЗС України з важкої артилерії. При цьому «кустарщини» з ОРЛО намагалися видати розриви 82-мм мін за обстріл снарядами калібру 152-мм. Робилося це задля приховання того, що обстріл Кадіївки вівся саме з території ОРЛО, що чітко доведено фахівцями української сторони СЦКК та підтверджено спостерігачами СММ ОБСЄ. І це далеко не перший факт «самообстрілів» збоку НЗФ ОРДО/ОРЛО, який задокументований українською стороною СЦКК та доведений до відома представників СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.


Також повідомляється, що на днях, раніше встановлені факти «самообстрілів» отримали додаткове підтвердження, коли в ЗМІ ОРЛО почався «розгін» інформації, що ЗСУ 18 серпня знову обстріляли Кадіївку з артилерії калібром 122 мм. Проведений аналіз обставин події показав, що теоретично з підконтрольної ЗСУ території обстріли могли вестися у напрямку населених пунктів Попасна, Троїцьке і Новозванівка, які є найближчими до лінії розмежування населених пунктів на території, підконтрольній Україні в даному районі.


Але дальність від кожного з цих пунктів до Стаханова становить не менше 18 км, що значно перевищує дальність стрільби артилерійських систем калібром 122 мм. А якщо врахувати, що ефективна дальність стрільби будь-якої артилерійської системи не перевищує двох третин максимального (на великих дальностях розсіювання досягає критичних для ефективної стрільби значень), то «факти», сфабриковані в ЗМІ ОРЛО, виглядають суцільним абсурдом.




"Д"Для чого ж тоді цей гучний штучний гамір? І для чого таке вперте вчинення фальсифікацій, які зроблені хоч і з урахуванням попередніх помилок, але все ж таки дуже «топорно»? На думку фахівців української сторони СЦКК, відповідь на ці питання досить проста. Практично до останнього часу, обстановка на території ОРЛО та суміжній з нею території, підконтрольній ЗС України, на відміну від ОРДО, залишалася порівняно спокійною, а кількість порушень режиму припинення вогню практично дорівнювала нулю. На тлі начебто постійних обстрілів «мирних» населених пунктів ОРДО, така ситуація виглядала непереконливо, що і спонукало псевдокерівників цих псевдоутворень спільно з їх кураторами до штучного роздмухування вогнища війни і на цій території", - відмітили в штабі АТО.


"Але проблема у тому, що територія ОРЛО не настільки урбанізована, і так яскраво показати «звірства укрофашистів» як в ОРДО, досить проблематично. Поблизу лінії розмежування сторін просто немає Горлівки, Ясинуватої, Донецька, які нещадно експлуатуються пропагандистами НЗФ ОРДО для підтримання градусу протистояння. У цих умовах доводиться вдаватися до пошуку «нестандартних» рішень. Одним з таких рішень, спрямованих на розкачування ситуації в ОРЛО, і стала фабрикація фальшивок про «обстріли» Кадіївки", - додали у штабі.


Раніше повідомлялося, що  бойовики так званої ЛНР на окупованій території недалеко від села Лобачеве розмістили прапор республіки Інгушетія Російської Федерації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?