Ватажок ЛНР зробив гучну заяву про Савченко та обмін полоненими
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажок ЛНР зробив гучну заяву про Савченко та обмін полоненими

Ватажок ЛНР зробив гучну заяву про Савченко та обмін полоненими
Джерело:  РІА Новини

Ватажок бойовиків ЛНР Ігор Плотницький

 заявив, що готовий обговорити з народним депутатом від "Батьківщини" Надією Савченко питання обміну військовополоненими, "якщо Київ дасть їй такі повноваження".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"Ми - і я, і Олександр Захарченко готові ... віддати (військовополонених). Призначить Київ Савченко, будемо з Савченко розмовляти, призначить Петрова, будемо з Петровим", - заявив Плотницький, додавши, що Савченко повинна бути наділена офіційними повноваженнями з боку Києва для переговорів з бойовиками.


Ватажок так званої ЛНР також запропонував президенту Петру Порошенко відпустити всіх затриманих бойовиків, які перебувають на території України, пообіцявши наступного дня після цього відпустити заручників, які перебувають на окупованій сепаратистами території.


"Якщо Україна демократична і європейська держава, нехай зробить (Петро Порошенко - ред.), візьме й відпустить всіх затриманих, яких він вважає зі свого боку. Запевняю, на наступний день ми відпустимо всіх з цього боку", - зазначив Плотницький.


За його словами, згідно з Мінським домовленостями передбачено обмін в форматі "всіх на всіх" незалежно від кількості.


"Рахувати, скільки у нас, рахувати, скільки у них, а яка різниця? Написано і сказано: "всіх на всіх", хоч один, хоч тисяча - без різниці", - додав сепаратист.


Раніше

ватажок бойовиків ЛНР заявив, що готовий пробачити українців, якщо вони кардинально змінять свій світогляд

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?