В ООН зробили гучну заяву щодо системи е-декларування
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН зробили гучну заяву щодо системи е-декларування

В ООН зробили гучну заяву щодо системи е-декларування
Джерело:  online.ua

У Програмі розвитку Організації Об'єднаних Націй повідомили, що фактів злому системи  електронного декларування  в Україні 19 серпня не було.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву ПРООН на сторінці в Facebook.


В організації нагадали, що 12 серпня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) офіційно повідомила, що розробленому програмному комплексу "Єдиний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання державних і муніципальних функцій" не буде виданий сертифікат, згідно з результатами експертних обговорень.


Таким чином, система програмного забезпечення, яка стартувала 15 серпня, функціонує в тестовому режимі, чекаючи повної сертифікації, і продовжувала працювати в тестовому режимі 19 серпня, зазначили в ПРООН.


"Згідно з технічним регламентам України, використання програмного забезпечення в тестовому режимі дозволяє користувачам пройти аутентифікацію тестовим ключем електронного підпису і відправити тестову декларацію. Технічні фахівці НАПК (Національного агентства з попередження корупції - Ред.) розглянули системні логи і підтвердили нам, що вчора система не була зламана", - сказано в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  народні депутати України Антон Геращенко та Іван Винник на брифінгу 19 серпня заявили, що хакери зламали систему НАПК, де публікуються електронні декларації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?