У Луценка розповіли про принадну пропозицію для екс-міністра Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка розповіли про принадну пропозицію для екс-міністра Януковича

У Луценка розповіли про принадну пропозицію для екс-міністра Януковича
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко  не виключив того, що колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому можуть запропонувати укласти угоду зі слідством.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган.


"Я вважаю за можливе запропонувати Ставицькому і угоду зі слідством, положення про яку вже законодавчо оформлено в Україні», - процитувала Сарган Луценко.


«Це не позбавить його від покарання та конфіскації, але може зменшити термін в разі співпраці зі слідством і скоротить процедури. Нам потрібен позитивний сигнал в цьому питанні», - цитує Сарган Луценко.


«Чи буде він примусовим для пана Ставицького, або це буде крок з його боку? М'яч на його стороні поля", - додав Луценко.


Сарган також повідомила, що Генпрокурор обговорив з владою Ізраїлю можливість екстрадиції Ставицького (Натана Розенберга) і заявив про повне взаєморозуміння з ізраїльською стороною з цього питання.


"Ну а головне питання у нас було відносно колишнього міністра енергетики уряду Януковича пана Ставицького, який взяв в Ізраїлі прізвище Розенберг. За матеріалами нашої справи, ми підозрюємо його у незаконному виділенні землі під резиденцію державної мафії - Межигір'я. Збитки склали близько 50 млн дол . Ставицький оформляв всі темні оборудки», - розповів Луценко.


«Ми спочатку подали в Ізраїлі документи для оголошення йому підозри, а в червні - документи на його екстрадицію. Через МЗС я з колегами обговорював робочі моменти в цьому процесі. Ми були б згодні і з тим, щоб суд проходив в Ізраїлі. Але це занадто клопітка справа з викликом свідків та іншими юридичними процедурами", - додав Генпрокурор.


За словами Луценка, "прохання української сторони буде уважно розглянуте правоохоронними органами Ізраїлю".


"Я побачив повне взаєморозуміння з ізраїльського боку. Ця процедура залежить не тільки від Генпрокуратури та Мін'юсту, а й від пана Ставицького-Розенберга, від судової системи та інших чинників. Ізраїльські колеги говорять нам про можливість екстрадиції за умови гарантії відбування можливого терміну покарання пана Ставицького -Розенберга в Ізраїлі. Це абсолютно не проблема для нашої країни", - повідомив Генпрокурор.


Як повідомляв ONLINE.UA,  колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький виграв суд у генерального прокурора України Юрія Луценка. "Судом визначено, що кримінальна справа розслідується з березня 2014 року, термін розслідування, встановлений законом у 12 місяців, закінчився, за цей час слідство не знайшло доказів провини, при цьому відмовляється розглядати докази моєї невинності, хоча за законом я не повинен доводити свою невинність", - прокоментував екс-міністр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?