Стало відомо про гучне звільнення українського посла
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про гучне звільнення українського посла

Стало відомо про гучне звільнення українського посла
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко  звільнив посла України в Чехії Бориса Зайчука.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


"Звільнити Зайчука Бориса Олександровича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Чеській Республіці", - йдеться в тексті указу, підписаного Порошенком.


Про те, хто буде послом замість нього, поки невідомо.


Нагадаємо, що посол України в Чехії Борис Зайчук підозрюється в спробі внести заставу за екс-радника колишнього президента України Віктора Януковича Аліхо Файада, який знаходився в чеській в'язниці з квітня 2014 з обвинуваченням у співпраці з терористами. Згідно з текстом листа чеського міністра юстиції, Зайчук пропонував внести заставу і цікавився необхідною сумою, відзначаючи, що Файад "ймовірно, не скоював ніяких злочинів". 18 березня Борис Зайчук написав заяву про відставку.


Раніше Кабінет міністрів України звільнив з посади заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина, якого зловили на хабарі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?