Саботаж і втрати: розвідка розкрила нові дані про російські війська на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Саботаж і втрати: розвідка розкрила нові дані про російські війська на Донбасі

Саботаж і втрати: розвідка розкрила нові дані про російські війська на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики  на Донбасі  понесли чергові втрати, при цьому серед проросійських сепаратистів в зоні антитерористичної операції ростуть саботажні настрої, бойовики відмовляються виконувати злочинні накази російського командування.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Головного управління розвідки Міністерства оборони України.


«Зафіксовано чергові втрати особового складу в частинах і з'єднаннях 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ. 20 серпня ц.р. загинули троє і поранено четверо військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК ВС РФ, а також 6 окремого механізованого полку (Стаханов) 2 АК ВС РФ», - сказано в повідомленні.


У розвідці також відзначають, що українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм і 122-мм РСЗВ "Град" в районах н.п. Калинівка, Донецьк, Лукове і Октябрь.


«З огляду на небажання наражатися на небезпеку і виконувати злочинні накази командування російських окупаційних військ з приводу штурмових дій проти сил АТО і обстрілів мирного населення України, в з'єднаннях і частинах 1 АК ВС РФ зростає кількість випадків саботажу, в т.ч. умисного пошкодження і приховування групового озброєння», - також повідомили в розвідці.


«20 серпня ц.р. в 9 окремий штурмовий механізований полк морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ВС РФ надійшло шість бронетранспортерів, але під час їх переміщення "зникли" всі шість комплектів озброєння (14,5 мм кулемет КПВТ і 7,62-мм кулемет ПКТ)», - також розповіли в ГУР Міноборони.


Як повідомляв ONLINE.UA,  спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник заявив 20 серпня, що за добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинув один український військовий, ще четверо були поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?