Стало відомо ім'я супротивника Путіна, який попросив притулку в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо ім'я супротивника Путіна, який попросив притулку в Україні

Стало відомо ім'я супротивника Путіна, який попросив притулку в Україні
Джерело:  online.ua

Стало відомо ім'я  російського письменника, який попросив політичного притулку в Україні 21 серпня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Нову газету ».


«Відомий російський письменник і громадський діяч», згідно з визначенням Державної прикордонної служби України, виявився Романом Рословцевим - російським активістом, який кілька разів влаштовував поодинокі акції в масці президента Росії Володимира Путіна. В середині червня 2016 року Тверський районний суд Москви заарештував його на 30 діб після чергової такої акції, пише видання.


Рословцева визнали винним за ч. 8 ст. 20.2 КоАП (повторне порушення встановленого порядку організації або проведення мітингу).


За словами активіста, протестною діяльністю він зайнявся в листопаді 2013 року роки після закриття інституту, в якому навчався, а також з початком української революції на Майдані.


Звернення за політичним притулком підтвердив телеканалу "Громадське ТБ" і сам Рословцев.


"Причина, чому я вирішив просити притулку в Україні - неможливість продовжувати протестну діяльність в Росії. У мого будинку в Москві чергували працівники ФСБ, тому ніяких речей я з собою не брав, приїхав сюди ні з чим", - сказав активіст.


"Ага зрозуміло. Маска Путіна виявилася ще й "відомим письменником" ... А чому - не космонавтом? », - поіронізував в Facebook російський журналіст і блогер Олександр Сотник.



Нагадаємо,  21 серпня на українсько-білоруському кордоні попросив політичного притулку відомий російський письменник і громадський діяч, повідомили в Держприкордонслужбі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?