До видного противника Росії в Криму застосували тортури: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

До видного противника Росії в Криму застосували тортури: з'явилися подробиці

До видного противника Росії в Криму застосували тортури: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

До заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, що знаходиться на примусовій психо-неврологічної експертизі  в окупованому Криму,  були застосовані тортури.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook правозахисника Марка Фейгіна.


«Захист Ільмі Умеров направляє звернення до Європейського комітету проти тортур в Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного», - написав Фейгін.


«Проведену в лікарні Сімферополя психолого-психіатричну експертизу, при погіршуваном здоров'ї Умерова, ми розцінюємо як тортури, в порушення Європейської конвенції про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню», - додав правозахисник.


Про стан здоров'я Умерова, що погіршився, раніше повідомила в Facebook дочка Айше Умерова.


"Сьогодні татові в лікарні стало погано: тиск впав, дуже зблід, посилився тремор, викликаний хворобою Паркінсона, і він втратив свідомість на деякий час. Його швидко вдалося привести до тями", - повідомила Умерова. Вона також припустила, що погіршення стану здоров'я її батька викликано стрибками рівня цукру в крові, так як Умеров страждає від цукрового діабету.


"І плюс, гіпертонічний криз, що трапився 11 серпня, коли його в передінфарктному стані госпіталізували із зали суду. А ФСБшники так і не дали йому долікуватися - дуже вже поспішали швидше виконати постанову суду і сховати його в катівні психушки", - додала дочка Умерова.


«Можливо, це загострення гіпертонічної кризи, так, як йому не дали повноцінно відновити здоров'я в кардіологічному відділенні міської лікарні, а, швидше за все, це гіпоглікіміческій шок, пов'язаний з порушенням режиму прийому їжі, адже йому її дозволяють передавати два рази на добу, а лікарняну їжу він зі зрозумілих причин приймати відмовився », - написав у Facebook журналіст Заїр Смедля.


«Якщо силовики зацікавлені в смерті Ільмі Умерова, то всі повинні знати, що причетні до цього всі, починаючи від слідчого, судді, прокурора і тих, хто створює нестерпні умови для його життя. І рано чи пізно відповідати доведеться всім», - додав Смедля.


Як повідомляв ONLINE.UA,  заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, якого затримували співробітники ФСБ, став обвинуваченим в анексованому Росією Криму в "публічних закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, скоєних з використанням телекомунікаційних мереж (включаючи інтернет)".


Приводом для претензій до Умерова послужило його інтерв'ю на каналі ATR від 19 березня, а також розміщення його на YouTube. Слідчий виділив його слова про те, що "треба змусити Росію вийти з Криму, Донбасу і Луганська", а в Україні - створити національну автономію кримських татар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?