На Донбасі вичислили ще одного командира з Росії: з'явилися фото та докази
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі вичислили ще одного командира з Росії: з'явилися фото та докази

На Донбасі вичислили ще одного командира з Росії: з'явилися фото та докази
Джерело:  online.ua

Міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm провело чергове розслідування, згідно з яким виявилося, що підполковник 247-го полку ВДВ ЗС Росії командує бойовиками  так званої ЛНР.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  informnapalm.org.


У матеріалах, переданих InformNapalm Службою безпеки України, містяться нові дані про залучення російських кадрових військовослужбовців в якості керівників, консультантів, радників так званих ДНР і ЛНР.


Зокрема, стало відомо, що з жовтня 2014 року в діяльності бойовиків так званої ЛНР як російського радника на посаді «заступника командира 6-го окремого механізованого козачого полку ім. Платова 2-го АК «ЛНР» бере участь громадянин РФ Єршов Станіслав Едуардович, 07.10.1970 року народження, уродженець та житель РФ, кадровий офіцер ЗС РФ, особистий номер У564661, учасник чеченських кампаній, підполковник.



Остання посада і місце служби Станіслава Єршова в ВС РФ перед відправленням на окуповану територію України - командир 2-го батальйону 247-го гвардійського десантно-штурмового Кавказького козачого полку (в/ч 54801, Ставрополь), який входить до 7-ї гвардійської десантно- штурмову гірську дивізію (Новоросійськ).


Перебуваючи на вказаній посаді, в 2013 році Єршов взяв участь в зйомках відеосюжету «Прапор перемоги», присвяченого присвоєнню 247-му десантно-штурмовому Кавказького козачого полку почесного найменування «гвардійський».


До цього підполковник ВС РФ Станіслав Єршов засвітився в публікації до Дня Повітряно-десантних військ «Ці хлопці НЕ підведуть», яка вийшла 2 серпня 2006 в газеті «Ставропольская справді» і її інтернет-версії.


З початком активної фази антитерористичної операції на сході України офіцер-десантник ВС РФ підполковник Єршов взяв участь в діяльності так званої ЛНР.


Встановлено, що зарахування Єршова на командну посаду в «ЛНР» здійснювалося через 3 управління резервних формувань мотострілкових військ 12 командування резерву Південного військового округу Міністерства оборони Російської Федерації. Він зарахований на посаду старшого офіцера - підтверджує це телефонна розмова Єршова з колишнім товаришем по службі на ім'я Роман, який також отримав припис на «відрядження» в окуповану частину Донецької області.


«Клен» - це позивний Єршова на Донбасі, стверджує волонтерська група.


«Специфіка така, що люди тут своєрідні: багато ув'язнених, багато втікачів ув'язнених з Росії. У тебе буде такий багатий досвід роботи з таким елементом, що сам офігеешь», - говорить «Клену» його співрозмовник.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm виявило військовослужбовців 17-ї окремої мотострілкової бригади з Чечні, нагороджених указом президента Росії Володимира Путіна орденами мужності за участь в боях на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?