Війна в Сирії: США зробили Росії серйозне попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна в Сирії: США зробили Росії серйозне попередження

Війна в Сирії: США зробили Росії серйозне попередження
Джерело:  online.ua

Американський генерал Стівен Таунсенд, який в середині серпня був призначений на посаду командувача військами США  в Сирії  і Іраку, попередив керівництво Росії і Сирії про готовність Штатів захищати свій спецназ в разі загрози.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Таунсенда CNN.


Генерал дав коментар щодо інциденту від 19 серпня в сирійській провінції Ель-Хасака. У Пентагоні тоді заявили, що очолювана США коаліція в Сирії направила літаки в район міста Ель-Хасака, щоб захистити американський спецназ від атак сирійських винищувачів. Коли літаки коаліції досягли області, сирійські Су-24 її покидали. В районі урядових авіаударів знаходився спецназ США, при цьому сирійські літаки не відповідали на спроби зв'язатися з ними.


Таунсенд заявив, що США проінформували Москву про місцезнаходження своїх військ в Сирії та Іраку, а ті передали інформацію офіційному Дамаску.


"Ми повідомили росіянам, де ми. Вони поінформували нас, що також розповіли про наше місце розташування сирійцям", - заявив Таусенд СNN.


Генерал також зазначив, що якщо його військові відчують небезпеку, то будуть змушені себе захищати.


Раніше представник Пентагону Джефф Девіс назвав подію "незвичайною" і зазначив, що йому невідомі випадки, коли літак коаліції змушений був відповідати на повітряне бомбардування сирійського уряду.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Міноборони Росії оприлюднило відео, на якому малі ракетні кораблі Чорноморського флоту РФ "Зелений Дол" і "Серпухов" здійснюють пуски ракет по території Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?