У Януковича знайшли давні зв'язки з російською розвідкою - західні ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Януковича знайшли давні зв'язки з російською розвідкою - західні ЗМІ

У Януковича знайшли давні зв'язки з російською розвідкою - західні ЗМІ
Джерело:  online.ua

Заступник  екс-глави виборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа і консультанта екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта  - Костянтин Килимник - міг бути пов'язаний з російською розвідкою.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Financial Times.


Видання відзначає, що люди, які працювали з Килимником, громадянином Росії, стверджують, ніби в команді Манафорта не було таємницею те, що він, військовий лінгвіст, був пов'язаний з російською військовою розвідкою.


У команду Манафорта Килимника в якості перекладача під час роботи з найбагатшим олігархом України Рінатом Ахметовим взяли саме за "чудовий англійський".


Поступово Килимнику довірили більше обов'язків, зазначає видання.


В якості ключового помічника Манафорта Килимник отримав рідкісний доступ до вищих фігур регіону - "від Януковича до мільярдерів-олігархів і високопоставлених західних дипломатів", пише FT.


Згідно з інформацією видання, Килимник народився в Україні в 1970 році, військову службу проходив в Росії. Його першим довгостроковим робочим місцем після звільнення з армії був Міжнародний республіканський інститут (IRI) в Москві, неурядова організація з США на початку 1990-х років.


В інституті знали, що свої знання мови Килимник отримав у військовій розвідці, проте не надавали цьому особливого значення.


На сьогоднішній день Манафорт і Килимник досі перебувають в тісному зв'язку, і хоча у Манафорта наполягають, що його відставка з посади голови штабу Дональда Трампа не пов'язана з його української діяльністю, поінформовані джерела стверджують, що це зіграло свою роль.


"Це дуже серйозна проблема, якщо врахувати, що офіцер російської розвідки міг перебувати в ступені знайомства від кандидата в президенти Дональда Трампа", - заявило джерело The Financial Times.


Як повідомляв ONLINE.UA,  міністерство юстиції США і ФБР проводять розслідування можливих зв'язків радника кандидата в президенти США Дональда Трампа Пола Манафорта з корупційною діяльністю побіжного екс-президента України Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?