"Бурштинова мафія" в Україні: в поліції зробили важливу заяву
Категорія
Події
Дата публікації

"Бурштинова мафія" в Україні: в поліції зробили важливу заяву

"Бурштинова мафія" в Україні: в поліції зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

"Янтарна мафія" в Україні повністю взята під контроль поліції, заявив перший заступник глави Нацполіціі Вадим Троян.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна"


За його словами, в ключових для цього нелегального бізнесу регіонах - Рівненській, Житомирській і Волинській областях - в даний час розташовані виїзні штаби в Нацгвардія.


"Поліція повністю взяла під контроль "бурштинову мафію", починаючи з вогнищ в Рівненській області, у нас працює там виїзний штаб, Нацгвардія, і в Житомирській та Волинській теж. Навіть були прояви в Київській області, в районі ЧАЕС, але там ми швидко припинили, туди не заїжджає жодна людина", - заявив Троян.


Заступник голови Націполіціі також висловився за радикальні законодавчі зміни в бік легалізації янатрного бізнесу.


"Щоб повністю вирішити проблему, потрібно конкретно змінити законодавство і підхід до людей. Вони не повинні на найманих бригадирів працювати, вони повинні прийти, зареєструвати свій бізнес або прийти в організацію, влаштуватися і працювати - прозоро, з податками і зарплатами", - додав Троян .



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що обсяги доходів від нелегального видобутку бурштину в Україні рівні потребам військового бюджету країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?