Винесено гучне рішення щодо судді, який відібрав "золото" у Беленюка
Категорія
Спорт
Дата публікації

Винесено гучне рішення щодо судді, який відібрав "золото" у Беленюка

Винесено гучне рішення щодо судді, який відібрав "золото" у Беленюка
Джерело:  online.ua

Етична комісія UWW - United World Wrestling - проведе розслідування обставин поєдинку між росіянином Давитом Чекветадзе і українцем Жаном Беленюком.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Inside the games.
United World Wrestling відсторонив трьох арбітрів, серед яких грузин Темо Казарашвілі, який судив двобій українця з росіянином за золоту медаль на Олімпіаді-2016.
За "підозрілу манеру суддівства" також усунули Тон Кін Чона з Південної Кореї і росіянина Сергія Новаківського, які судили бій в чвертьфіналі з вільної боротьби між узбекистанцем Іхтієром Наврузовим і пуерторіканцем Франкліном Гомесом.
Після проведення відповідних розслідувань UWW може застосувати санкції до суддів.
Дивіться: І суддя не допоміг: український борець переміг росіянина на Олімпіаді - опубліковано відео
Як повідомляв ONLINE.UA, Україна офіційно подаватиме протест на результат двобою між Жаном Беленюком і Давитом Чакветадзе.
Нагадаємо, у фінальному поєдинку вагової категорії до 85 кг Беленюк програв Чакветадзе з рахунком 2: 9. Але всі свої результативні дії росіянин здійснював після того, як суддя в рингу, грузин Темо Казарашвілі, який проживає в Росії, ставив українця в партер. У перших двох спробах Чакветадзе не зміг прокинути Беленюка. Але Казарашвілі продовжив гнути свою лінію, поки Чакветадзе не вчинив результативних дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?