Відомий блогер яскраво розповів про розмову з кремлівським пропагандистом: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомий блогер яскраво розповів про розмову з кремлівським пропагандистом: опубліковано відео

Відомий блогер яскраво розповів про розмову з кремлівським пропагандистом: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Український блогер Горький Лук

розповів про свою розмову з російським пропагандистом Арменом Гаспаряном в ефірі «Нового Русского радио» і пояснив причини, через які він погодився на цю бесіду.


Про це він сказав у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.


«Відповім на питання, яке постійно мені приходить в пошту після

ефіру з російським пропагандистом Арменом Гаспаряном

. Навіщо, мовляв, ти туди взагалі ходив? Зрозуміло, що я ходив туди не для дискусії, ніяк абсолютно», - заявив Горький Лук.


«Чому? По-перше, я послухав цього Гаспаряна до ефіру, по-друге, я послухав його розмову попередню з Яриком Матюшиним (

відомим українським блогером Ярославом Матюшиним

- ONLINE.UA.), Тож, коли він говорив, що я не був готовий до ефіру, це трошки не так. Якраз до ефіру я був готовий. Я просто не готувався спеціально до ефіру Гаспаряна. Навіщо я туди ходив? Власне, для того, щоб написати про це статтю», - розповів Горький Лук.


«Навіщо, наприклад, журналісти ходять на якісь зустрічі, або навіщо бомжі ходять за пляшками? За одним - набрати матеріали для майбутньої роботи. Ось і вся мета, з якою я опинився на цьому радіо, розуміючи абсолютно, що воно досить локальне, віщає на Штати, на Сакраменто, на Портленд. Тобто це особливо не почується. Набагато важливіше те, що про це буде написано», - вважає український блогер.


«Тому я пішов. Можливо, дійсно, я не був готовий до ефіру, тому що не припускав, що його формат зміниться. Оскільки з Матюшиним кремлівський пропагандон говорив в традиційному для цього сорту людей стилі, постійно підвищуючи голос і перебиваючи. Я теж дуже чекав, що мене будуть перебивати, але модератори радіо змінили формат і розвели, як то кажуть, сторони по різні боки бар'єру», - розповів Горький Лук.


«Тобто кожному давали три хвилини - одному на чьос, другому - на відповідь. Зрозуміло, що при такому нововведенні, при таких правилах дорожнього руху лаятися було неможливо. Взагалів-то, те, за чим я прийшов, я отримав. А чи отримав Гаспарян, напевно, краще запитати у нього», - вважає блогер.


«...Треба було просто послухати ще раз, переконатися, що нічого не змінилося, і, взагалі-то, підбити якесь таке резюме під питанням, чи можлива в принципі розмова між російським та українським народами. До тих пір, поки з російської сторони формат такого спілкування буде в стилі «а ви доведіть», - безумовно, ні. Чому? Доводити треба не обвинуваченому, не підозрюваному», - вважає Горький Лук.


«Стався міжнародний злочин, в ролі жертви виявилися ми, і два роки ми намагаємося домогтися справедливості. Десь своїми силами, десь залучаючи допомогу. Зрозуміло, що доводити потрібно не гопнику, доводити потрібно в суді, на суді - присяжним. Що-небудь доводити росіянину - це просто трата часу і сил. Тому я і кажу, що нічого доводити не треба, ви доводите не тим. Довести можна людині, яка в принципі готова зрозуміти свою провину і визнати її», - каже український блогер.


«Але якщо цієї готовності немає, то і говорити нема про що», - резюмував Горький Лук.



Більше читайте в блозі на ONLINE.UA:

Разговор с гопником: как я общался с кремлевским пропагандистом

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?