Стало відомо, на яких умовах в Кремлі хочуть повернути Донбас Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, на яких умовах в Кремлі хочуть повернути Донбас Україні

Стало відомо, на яких умовах в Кремлі хочуть повернути Донбас Україні
Джерело:  online.ua

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що президент РФ Володимир Путін може погодитися віддати Донбас Україні, але Крим він залишить собі.
Про це Піонтковський заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
За його словами, в ситуації, що склалася, у Путіна тільки два варіанти виходу.
"Путін зарвався у відносинах з навколишнім світом. Його стратегічна мета по розвалу української держави реалізована не буде. Тому у нього зараз два варіанти дій. Перший: закусити вудила і підвищувати ставки. Другий: зіскочити. Тобто, піти на те, що в частині путінського оточення називають "нове мирне співіснування", - сказав Піонтковський.
"Була така стаття впливового кремлівського політолога Федора Лук'янова. Там по Україні все просто: Донбас віддаємо, а Крим - ні", - пояснив він.
При цьому експерт зазначив, що Путіну потрібно буде виторгувати у Заходу обмін: деоккупація Донбасу на визнання Криму російським, - і для цього президент РФ повинен дати європейським політикам сигнал.
"Мені здається, що Путін коливається. На виборах, як говорив товариш Сталін, головне - підрахувати, а не проголосувати. Тому, якщо Путін вирішить зіскакувати і налагоджувати відносини з Заходом, то йому треба дати якийсь сигнал. Таким сигналом може бути проходження партії Явлінського "Яблуко" в Думу. Прохід цієї партії буде означати, що Путін може піти на поступки. Якщо "Яблуко» не пропустять, а я б ставив саме на такий варіант, то це буде означати продовження конфронтації", - сказав Піонтковський.
Відзначимо, що "Яблуко" виникло і розвивалося в руслі демократичного руху як альянс політичних груп, які представляли різні ідеологічні течії - лібералів, соціал-демократів, християнських демократів. Пізніше була висунута ідея повернення парламенту контрольних повноважень і усунення таким чином можливості присвоєння одним органом влади повноважень іншого. Висування цих принципів означало утвердження "Яблука" в якості політичного об'єднання соціально-ліберального типу. На думку засновників партії, європейські моделі лібералізму краще американських.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: В Україні у Путіна два варіанти, а в Кремлі йде боротьба мільярдерів - Андрій Піонтковський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?