Екс-президент України розповів, у чому помилилась Савченко
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-президент України розповів, у чому помилилась Савченко

Екс-президент України розповів, у чому помилилась Савченко
Джерело:  apostrophe.ua

Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що з повагою ставиться до народного депутата України Надії Савченко, і що вона може як приватна особа вести переговори з будь-ким.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Кравчука "Апострофу".
"До Надії Савченко я ставлюся з повагою. Вона заслужила це своїм життям. Вона має право шукати варіанти вирішення того чи іншого питання як людина, як народний депутат, як Герой України. Але до її пропозицій потрібно ставитися як до пропозицій будь-якого іншого - критично. І до президента, і до голови Верховної Ради, і прем'єр-міністра, і до Савченко - потрібно ставитися критично, зважувати, що можна виконати, а що - не можна. І їй я б порекомендував також більш самокритично ставитися до своїх пропозицій", - сказав Кравчук.
На питання, як він оцінює пропозицію Савченко вести переговори з Захарченком та Плотницьким, екс-президент відповів: "Хоче - нехай веде. Як приватна особа. Вона може зателефонувати будь-якому і сказати:" Я така-то, хочу з вами поговорити".
За його словами, якщо переговори Савченко дадуть результат, буде дуже добре, проте "не можна виводити цю ідею на рівень переговорів Порошенка з Захарченком".
"Порошенко - це обраний демократично за всіма законами президент, а Захарченко - бойовик. Якщо ми сядемо за стіл з бойовиками на рівні президента, то втратимо не тільки честь, а й гідність. Тому, я думаю, хочете вести переговори - то створюйте для цього окремі групи приватних осіб, депутатів, кого завгодно. Ведіть, розмовляйте, приймайте рішення. Коли домовитеся - звертайтеся до держави", - підкреслив політик.
При цьому він зазначив, що "не можна Савченко ображати".
"На неї зараз дуже багато негативного вішають. Я недавно говорив з нею тут, в цьому кабінеті - звичайно, у неї є свої погляди. Але вона - людина дуже амбітна, настирлива, вона знає, що вона сьогодні хоче. І дуже важливо, щоб до неї ставилися з повагою", - резюмував Кравчук.
Раніше сама Савченко сказала, що Порошенкові як президенту не варто вести переговори з бойовиками.
Також читайте статтю на ONLINE.UA: Вони поспішають: хто стоїть за спиною у Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?