Я готовий вийти останнім: Афанасьєв показав лист українського в'язня Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Я готовий вийти останнім: Афанасьєв показав лист українського в'язня Путіна

Я готовий вийти останнім: Афанасьєв показав лист українського в'язня Путіна
Джерело:  online.ua

Звільнений з російської в'язниці активіст Геннадій Афанасьєв показав лист від українського режисера Олега Сенцова, який після російської окупації Криму став політв'язнем і зараз відбуває тюремний термін в Якутії в Росії, президентом якої є Володимир Путін.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Афанасьєва.
Афанасьєв виклав фотографію листа і повністю опублікував його текст.
«Усім, кому це цікаво! Третій рік я сиджу в російській в'язниці. Третій рік проти моєї країни ведуть війну. Ворог воює підло, нишком, вдаючи, що він тут ні при чому. Йому ніхто вже не вірить, але його це не зупиняє», - пише Сенцов.
«Війна не буває красивою, але правда все одно за нами - ми ні на кого не нападали, ми захищаємося. Але, крім цього, головного ворога, якого всі знають і який зовні, є й інші. Вони дрібніші, але вони всередині, тут під шкірою, вони майже свої. Але вони не за нас, вони за себе. Хтось залишився від старих часів, хтось просто хоче жити по-старому, але під новою личиною. Не вийде», - продовжив Сенцов.
«І у того великого і у цих поменше мети різні, але нам з ними не по дорозі. І я не буду говорити, що ми подивимося, хто кого. Я і так знаю, хто переможе. Прагнення до свободи і прогресу не зупинити. Нас багато в полоні в Росії і ще більше на Донбасі. Когось вже звільнили, інші чекають і сподіваються. У кожного своя історія і умови утримання», - пише Сенцов.
«Хтось на полонених піариться, хтось реально працює. Ставати більш відомим ув'язненим, щоб тебе обміняли швидше за інших, - це не той шлях, яким я хотів би пройти. Я не хочу тягти ковдру на себе. Я хочу залишитися просто прізвищем в загальному списку. Навряд чи мені запропонують вийти останнім, але це був би хороший вибір», - написав український політв'язень.
«Тут в ув'язненні ми обмежені. І навіть не свободою - цього вже не відняти, а тим, що мало що можемо зробити тут для країни. Точніше, зробити можемо тільки одне - триматися. Не треба нас витягувати будь-яку ціну - перемога від цього не наблизиться. Використовувати нас як зброю проти ворога - так. Знайте, що ми не слабке ваше місце», - пише Сенцов.
«Якщо нам судилося стати цвяхами в кришку труни тирана, то я хотів би бути таким цвяхом. Просто знайте, що цей цвях не зігнеться», - резюмував український політв'язень.



Як повідомляв ONLINE.UA, в родині українського режисера Олега Сенцова, який після російської окупації Криму став політв'язнем і зараз відбуває тюремний термін в Якутії, назріває розлучення - його дружина заявила про намір юридично розірвати відносини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?