Усі медалі України на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро: опубліковані фото
Категорія
Спорт
Дата публікації

Усі медалі України на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро: опубліковані фото

Усі медалі України на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Українські спортсмени на XXXI Літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро завоювали 11 медалей.
ONLINE.UA згадує імена всіх олімпійців, які за 16 днів підіймалися на п'єдестал пошани в Ріо.

ЗОЛОТІ МЕДАЛІ
Олег ВЕРНЯЄВ - спортивна гімнастика: вправи на брусах



ВІДЕО ЗОЛОТОГО ВИСТУПУ ВЕРНЯЄВА


Вісім днів Україна чекала олімпійського "золота" в Ріо і Олег Верняєв став першим спортсменом, завдяки якому гімн України прозвучав на церемонії нагородження.


Наш гімнаст чудово виконав вправи на брусах і судді оцінили його старання дуже високими балами - 16.041.


Юрій ЧЕБАН - веслування на каное: спринт, 200 метрів



ВІДЕО ЗОЛОТОГО ЗАЇЗДУ ЧЕБАНА


Завоювавши золоту медаль у веслувальному спринті, каноїст Юрій Чебан золотими літерами вписав своє ім'я в історію українського спорту. Юрій став лише четвертим українцем, який є дворазовим олімпійським чемпіоном. До Ріо подібним досягненням могли похвалитися гімнастка Лілія Подкопаєва (2 "золота"), боксер Василь Ломаченко (2 "золота") і плавчиня Яна Клочкова (4 "золота").


Обидві золоті медалі Чебан завоював на одній з найбільш видовищних гонок на веслувальному каналі - спринті на 200 метрів.



У Ріо Юрію довелося з боями прибиватися в фінал. Спершу Юрій в останній момент потрапив на Олімпіаду, потім "вигризав" у організаторів заслужене місце в фіналі А, а на останніх метрах спринту ефектно переміг колишнього співвітчизника Валентина Дем'яненка, який представляв Азербайджан.


СРІБНІ МЕДАЛІ


Сергій КУЛІШ - стрільба з пневматичної гвинтівки з 10 метрів



Сергій Куліш підтримав традиції українських стрілків, які завойовували медалі на п'яти Олімпіадах з шести.


У фіналі українець в драматичній перестрілці забезпечив собі медалі, потім "застрелив" росіянина. І тільки в перестрілці за "золото" Сергію трохи не вистачило до "золота". Однак і "срібло" - відмінний результат для 23-річного стрілка.


Був близький до медалі і Микола Мільчев, але його спершу відділив один неточний постріл від боротьби за "золото", а потім і два постріли від "бронзи".


Олег ВЕРНЯЄВ - спортивна гімнастика: індивідуальне багатоборство



Свою першу олімпійську медаль в Ріо Олег Верняєв завоював в індивідуальному багатоборстві. Наш гімнаст впевнено лідирував перед останньою вправою (перекладина), випереджаючи головного конкурента японця Кохея Учимуру на 0.9 бала. Але авторитет суперника (перед суддями) і невелика помилка Олега при зіскоку з поперечини позбавили нашого гімнаста заслуженої золотої медалі в багатоборстві.


За великим рахунком, саме Олег Верняєв заслужив титул чемпіона, але судді начарували перемогу титулованому японцеві.


ЗБІРНА УКРАЇНИ з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук та Олена Вороніна) - командний турнір



Наші шаблістки другу поспіль Олімпіаду не повертаються додому без медалі. У Лондоні була "бронза", в Ріо - "срібло", в Токіо чекаємо ...звичайно ж, "золота".


У фіналі наші шаблістки занадто далеко відпустили росіянок з перших раундів. Був момент, коли наші дівчата скоротили відставання до 3-х уколів, але не змогли дотиснути суперниць.


Відзначимо, що на шляху до фіналу наші дівчата виграли два важких матчі проти кореянок (45:40) і італійок (45:42).


ЖАН БЕЛЕНЮК - греко-римська боротьба: вагова категорія до 85 кг



Той випадок, коли залишився осад, незважаючи на медаль. Жан Беленюк дуже впевнено вийшов у фінал, зносячи суперників на своєму шляху. А росіянину Давиту Чакветадзе допомагали судді. Допомогли і в фіналі.
Проросійський суддя з грузинським паспортом зробив все для того, щоб українець не став чемпіоном. Так в результаті і сталося.
У підсумку, цей суддя відсторонений від суддівської діяльності, але Жану Беленюку від цього ні холодно, ні жарко.
Проте Жан анітрохи не сумує. Каже, що залишилася хороша мотивація на Ігри в Токіо.
Павло ТИМОЩЕНКО - сучасне п'ятиборство



Наш ветеран сучасного п'ятиборства був одним з фаворитів і підтвердив свій статус. Українець рівно пройшов всю дистанцію.


Перед заключним етапом (біг + стрільба) Тимощенко йшов 7-м і програвав лідеру змагань росіянину Лесуну майже 40 секунд. Але чудова стрільба і хороший біг допомогли Павлу посісти друге місце.


Більш того, і Лесун був на відстані витягнутої руки, але нашому п'ятиборцеві банально не вистачило дистанції, щоб обігнати росіянина.



БРОНЗОВІ МЕДАЛІ


Ольга ХАРЛАН - фехтування на шаблях: особиста першість



Другу Олімпіаду поспіль Ольга Харлан завоювала "бронзу" в особистій першості.


Єдиної поразки наша шаблістка зазнала в півфіналі від майбутньої чемпіонки росіянки Єгорян.


У поєдинку за "бронзу" Харлан дуже впевнено перемогла француженку Менон Брюне.


Харлан є однією з найтитулованіших спортсменок України на Олімпіадах. У Ольги вже чотири медалі - золота, срібна і дві бронзові.


Богдан БОНДАРЕНКО - легка атлетика: стрибки в висоту



Бондаренко був одним з головних претендентів на перемогу. Але буквально перед початком свого виступу на Олімпіаді Богдан захворів (гайморит) і всерйоз роздумував над тим, щоб полетіти додому на лікування.


Однак наш легкоатлет не здався перед хворобою і виступив на Олімпіаді. Як результат - "бронза", яку

сам Бондаренко назвав платиновою медаллю

.


Дмитро ЯНЧУК, Тарас МІЩУК - веслування на каное: заїзд на 1000 метрів



ВІДЕО БРОНЗОВОГО ЗАЇЗДУ УКРАЇНСЬКИХ КАНОЇСТІВ


У фінальному заїзді наші каноїсти вирвали медаль на останніх метрах дистанції.


Майже всю гонку Дмитро і Тарас йшли четвертими-п'ятими, але на фініші зуміли випередити росіян і завоювали бронзову медаль.


Після гонки Янчук та Міщук заявили, що збираються в Токіо за перемогою.


Ганна Різатдінова - художня гімнастика: індивідуальне багатоборство



Той випадок, коли від нашої спортсменки нічого не залежало. Ганна Різатдінова чудово виконала всі чотири вправи, але у суддів переможці були відомі ще до початку Олімпіади.


Російські гімнастки отримували по 19 балів і вище за не зовсім чисте виконання. А Аня, як не старалася, 19 балів не дочекалася.


У підсумку тільки "бронза" з золотим відливом.


А в командному багатоборстві судді і зовсім поставили Україну на сьоме місце. Це при тому, що виступи наших гімнасток зал зустрічав бурхливими оплесками. Але тут все вирішують судді. Скільки б у росіянок предмети не падали, перше місце їм гарантовано кремлівськими грошима і владою Росії в художній гімнастиці.


Такі успіхи України на Олімпіаді в Ріо. Хотілося б більшого, та й могли, оскільки було багато четвертих і п'ятих місць.
Але не все залежить від наших спортсменів. Перш за все, держава повинна звертати увагу на проблеми спорту і говорити про спортсменів не тільки під час Олімпіад. Потрібна повномасштабна дієва програма розвитку спорту в Україні.
Усім нашим спортсменам дякуємо за важку працю.
Нагадуємо, за "золото" наші олімпійці отримають по 125 тисяч доларів, за "срібло" - за 85 тисяч доларів, а за "бронзу" - по 55 тисяч доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?