У ПАРЄ йде тривожний для України процес: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У ПАРЄ йде тривожний для України процес: з'явилися подробиці

У ПАРЄ йде тривожний для України процес: з'явилися подробиці

У Парламентській асамблеї Ради Європи є група впливових людей, які хочуть зняти санкції з Росії і повернути російську делегацію в зал засідань, заявив представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю ""Європейській правді".
"У Парламентській асамблеї Ради Європи відбуваються, скажу дипломатично, дуже непрості і, на нашу думку, дуже неконструктивні процеси. Їх мета - повернення російської делегації в зал ПАРЄ без виконання нею умов резолюцій, які сама ж асамблея і приймала", - сказав Кулеба.
За його словами, шанси на повернення Росії в ПАРЄ у 2017 році дуже великі.
"Чи достатньо у них голосів, щоб це зробити? Ось це вже інше питання. І осінь буде надзвичайно напруженою в цьому плані. Про повернення росіян в жовтні мова не йде, але саме жовтнева сесія асамблеї продемонструє, наскільки реальними є шанси на повернення росіян в ПАРЄ в січні 2017 року», - підкреслив дипломат.
Нагадаємо, 10 квітня 2014 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою позбавила делегацію РФ права голосу в Асамблеї і виключила з усіх керівних органів до кінця року через її незаконну окупацію Криму. У січні 2015 року ПАРЄ продовжила ці обмеження до квітня. У відповідь на це російська делегація покинула ПАРЄ до кінця 2015 року.
У січні 2016 року Росія відмовилася подавати заявку на підтвердження повноважень делегації, і її повноваження в ПАРЄ на 2016-й рік також були анульовані.
Раніше постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба порівняв провокації в окупованому Криму з діями Росії на початку війни з Грузією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?