Порошенко розповів про похорон "Новоросії" та східну орду: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів про похорон "Новоросії" та східну орду: з'явилося відео

Порошенко розповів про похорон "Новоросії" та східну орду: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко

заявив, що українці поховали проект Кремля "Новоросія" і локалізували східну орду на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео

112 Україна

.


"Російська радянська імперія викорінювала український національний дух, як тільки могла: голодоморами, репресіями, Сибіром, русифікацією... Але все те, що вона намагалася знищити тут, ви дбайливо зберігали там ...", - сказав президент під час зустрічі з представниками діаспори в Києві.


Порошенко зазначив, що провал кремлівського проекту "Новоросія" - це заслуга українців.


"Спочатку ми, українці, повалили проросійський маріонетковий режим Януковича, який і був класичною п'ятою колоною всередині держави. І потім завадили планам Кремля розчленувати Україну на кілька частин. Ми з вами поховали проект "Новоросія", в тому числі і тому, що більша частина наших російськомовних співвітчизників сказали тверде "Так" єдиній, незалежній, соборній Україні.


"Це ми звільнили більшу частину Донбасу і локалізували східну орду в південно-східних районах Луганської і Донецької областей", - підкреслив президент.



Раніше президент Петро Порошенко заявив, що частка української мови на ряді телеканалів є занадто низькою і повинна бути збільшена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?