Глава Мін'юсту розповів, як бюро правової допомоги будуть допомагати українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Мін'юсту розповів, як бюро правової допомоги будуть допомагати українцям

Глава Мін'юсту розповів, як бюро правової допомоги будуть допомагати українцям
Джерело:  online.ua

Завдяки запуску більше 400 бюро правової допомоги кожен українець, незалежно від того, живе він в місті-мільйоннику, маленькому містечку чи селищі, отримає право на захист.
Про це заявив сьогодні, 22 серпня, під час відвідування Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках робочої поїздки в регіон міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави Мін'юсту.
За словами Петренка, запуск повноцінної системи правової допомоги населенню - один з найбільших соціальних проектів країни, який затребуваний серед громадян. Протягом року цей проект реалізовувався через 100 центрів правової допомоги. За цей час понад 200 тисяч українців, які не мали можливості найняти адвоката, отримали допомогу.
«Тому ми прийняли рішення запустити бюро правової допомоги в кожному маленькому містечку. Сьогодні на нараді ми побачили, що вони запрацюють, як правило, в маленьких містечках з населенням близько 20 тисяч людей. До цих містечок увага влади ніколи не доходила. Мін'юст є першим з центральних органів влади, який запустив таку розгалужену мережу бюро правової допомоги. Тому кожен українець, незалежно від того, живе він в місті-мільйоннику, маленькому містечку чи селищі, отримає право на захист", - вважає міністр.
Петренко також поспілкувався з новопризначеними керівниками бюро правової допомоги. 15 таких установ почнуть працювати на Івано-Франківщині у вересні.




«У вас відповідальна місія, адже ви - фактично нове обличчя Міністерства юстиції. У кожному маленькому містечку, в кожному районі вас будуть сприймати і асоціювати або зі справедливістю і захистом, або з тими негативними явищами, які були в минулому. Тому я хочу, щоб ви ставилися до цієї роботи з душею", - заявив міністр під час спілкування.


Він підкреслив: це складна робота, адже в бюро будуть приходити люди зі своїми проблемами, і часто ці проблеми безпосередньо не стосуватимуться правової допомоги.




«У мене велике прохання: жодної людини не можна залишити без допомоги. Ви повинні надати їм правову допомогу або адвоката. Навіть якщо у людини питання, яке не стосується правової допомоги, ви повинні вислухати кожного», - зазначив Петренко.
В рамках візиту міністр юстиції також відвідав Івано-Франківський обласний перинатальний центр, де вручив перші документи батькам восьми новонароджених: п'яти хлопчиків і трьох дівчаток, в тому числі однієї двійні.
Він зазначив, що до сервісу приєдналися 15 з 17 медичних установ області, в яких приймають пологи. За його словами, в регіоні більше 40% новонароджених отримали свій перший документ завдяки даному сервісу.
«Це дуже хороший показник, адже він вище, ніж по всій країні, де з 200 тис. дітей безпосередньо в пологових будинках отримали (свідоцтва про народження, - ред.) 50 тис., або 25%», - поінформував глава Мін'юсту.
При цьому він підкреслив, що головним результатом запуску цього проекту є те, що зараз українські батьки не повинні ходити по кабінетах чиновників і просити у бюрократів видати документи.




«Вони отримують всі необхідні документи безпосередньо в пологовому будинку за 24 години. Це одна з найпростіших, але при цьому найбільш людяних реформ, які ми зробили в Мін'юсті», - резюмував Павло Петренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?