Велике вторгнення Росії в Україну: на Заході дали новий тривожний прогноз
Категорія
Події
Дата публікації

Велике вторгнення Росії в Україну: на Заході дали новий тривожний прогноз

Велике вторгнення Росії в Україну: на Заході дали новий тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Старший науковий співробітник Євразійського центру ім. Діну Патричі Атлантичної ради та Глобального енергетичного центру Аріель Коен вважає, що Росія буде намагатися і далі дестабілізувати ситуацію в Україні, проте не виключає, що Кремль може планувати і масштабне  військове вторгнення.
Про це він написав у своїй статті для сайту Atlantic Council, переклад якої зробив ONLINE.UA.
"Кремль виявив, що Україна занадто велика, щоб її проковтнути. Проте, незважаючи на міжнародну ізоляцію Росії, санкції проти неї, зниження цін на нафту і подальший економічний спад, Москва не змінила своїх планів щодо України. У той час, як проект 2014 року "Новоросія", який передбачав дестабілізацію, анексію і окупацію шести регіонів на сході та півдні України (відзначимо, що в Росії говорили і про захоплення десяти українських областей, - ред.), на даний момент відкладений, програма Кремля включає в себе продовження військової підтримки сепаратистів, проведення "виборів" в контрольованих Росією Донецькій і Луганській областях (точніше - в тих їх частинах, які окуповані РФ і так званими ДНР-ЛНР, - ред.), порушення балансу влади в Києві й економічний тиск", - йдеться в статті.
Автор припускає, що Росія може планувати щось "зловісне".
"Цей тип втручання через дестабілізацію, ймовірно, залишиться найкращим для Росії - він менш дорогий, ніж повномасштабні військові операції в Україні, і є стратегічним інструментом утримування Києва подалі від шляху західної інтеграції. Тим не менш, щось більш зловісне може розвиватися повним ходом. У липні заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін висловив "стурбованість", що збільшення напруженості на Донбасі - це "доказ" того, що Україна нібито готується до військової кампанії, щоб забрати свою східну територію. Москва не готова відмовитися від сепаратистів на сході України".
Коен сподівається, що "диверсія" в Криму була розрахована російським керівництвом на виборців перед майбутніми виборами.
"6 серпня ватажок російської маріонетки "Луганської народної республіки" Ігор Плотницкий був важко поранений в результаті вибуху автомобіля. Зараз ситуація стає ще більш напруженою. Недавню провокацію в Криму деякі спостерігачі навіть порівняли з Гляйвіцкім інцидентом, який привів до нападу нацистської Німеччини на Польщу у вересні 1939 і справді, російські війська зараз зібрані в північній частині Криму, але не в кількості, що припускає масове вторгнення для захоплення Києва. Українські сили були приведені в стан бойової готовності. Посол України в ООН безрезультатно попросив Росію надати докази обвинувачень, і ще одне фальшиве російське відео, що показує українську провокацію було поширене. Можна тільки сподіватися, що майбутні вибори в Росії і необхідність мобілізації путінських виборців були основною метою кримської провокації".
Більше  читайте в статті: Кремль відклав "Новоросію", але є три проблеми - західні ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?