Суд прийняв гучне рішення по колишньому міністру оборони України
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд прийняв гучне рішення по колишньому міністру оборони України

Суд прийняв гучне рішення по колишньому міністру оборони України
Джерело:  ГПУ

Печерський суд дав дозвіл Головній військовій прокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно  колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.
"М. Єжель обґрунтовано підозрюється в тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб протягом 2011 - 2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні в наданні послуги з харчування особового складу Збройних Сил України)", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що підозрюваний оголошений в державний розшук і вжиті заходи по його оголошенню в міжнародний розшук, судом надано дозвіл на затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Зазначена стаття КК України передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Михайло Єжель займав пост міністра оборони в період з 11 березня 2010 по 8 лютого 2012 року. У серпні 2014 року ГПУ відкрила проти Єжеля більше 50 кримінальних справ за активну участь у знищенні тилового забезпечення української армії.
Раніше повідомлялося, що екс-міністр оборони  Михайло Єжель зараз проживає в Білорусі - має там посвідку на проживання і оселився в мікрорайоні Дрозди в Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?