З'явилися нові гучні дані про путінський проект "Новоросія"
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилися нові гучні дані про путінський проект "Новоросія"

З'явилися нові гучні дані про путінський проект "Новоросія"
Джерело:  Еспресо

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький заявив, що радник президента Росії Володимира Путіна  Сергій Глазьєв, підозрюваний в посяганні на територіальну цілісність України, займався економічною частиною проекту "Новоросія".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Еспрессо.TV.
"Глазьєв особисто розробляв рекомендації російському керівництву щодо стану економіки в так званих Донецькій і Луганській народних республіках", - сказав Скібіцький.


За його словами, мова йшла про можливу кооперацію між Україною, окупованими районами Донбасу і Росією. Такі рекомендації Глазьєв готував до середини 2015 року.


Як передає ТСН, слідчі Генпрокуратури України вважають, що Путін в 2014 році призначив Глазьєва куратором подій на Донбасі, тому що той сам родом із Запоріжжя і навіть до сих пір залишається член-кореспондентом української академії наук.
Генпрокуратура має докази планування, фінансування і координації росіянами так званих протестних акцій в регіонах України в рамках проекту "російської весни". Їм інкримінують порушення українського та міжнародного права, нанесення Україні збитків на більш ніж трильйон гривень і військову агресію.
"Злочинні дії даних осіб призвели до загибелі 2263 і поранень не менше 8000 військовослужбовців Збройних сил України", - підкреслив генпрокурор Юрій Луценко.
Раніше повідомлялося, що  Генеральна прокуратура України готує матеріали для оголошення про підозру президенту Росії Володимиру Путіну і прем'єр-міністру Дмитру Медведєву у посяганні на територіальну цілісність України і веденні агресивної війни.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?