У Грузії заявили про диверсію з "українським" слідом: згадуються Донбас і Саакашвілі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії заявили про диверсію з "українським" слідом: згадуються Донбас і Саакашвілі

У Грузії заявили про диверсію з "українським" слідом: згадуються Донбас і Саакашвілі
Джерело:  Комерсант

Департамент контррозвідки МВС Грузії заарештував п'ятьох людей, які, за версією слідства, намагалися влаштувати диверсію з вибухом стратегічно важливого газопроводу Владикавказ-Тбілісі-Єреван, двох із затриманих пов'язують з якимось грузинським загоном, який воює на Донбасі проти бойовиків ДНР і ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Коммерсант.
Слідчий з особливо важливих справ департаменту контррозвідки МВС Грузії Савле Мотіашвілі повідомив про запобігання великому теракту неподалік від кордону з Росією. За його словами, грузинські спецслужби протягом кількох місяців стежили за злочинним угрупованням, члени якого підозрювалися в підготовці насильницьких акцій на території країни.
"П'ятеро грузинських громадян було затримано 20 серпня неподалік села Сагурамо в момент, коли вони вилучили зі схованки вибухові речовини і спецпристосування для здійснення теракту", - сказав він.
"Мова йде про одну зі схованок, які були створені указом президента Михайла Саакашвілі в регіонах Грузії в 2008-2009 роках на випадок нової війни з Росією. Слідство має дані про те, що місце розташування схрону терористам повідомив якийсь "колишній високопоставлений офіцер збройних сил Грузії" , що воює в Україні проти самопроголошеної Донецької народної республіки. За даними "Коммерсанта", підозрювані в тероризмі - члени націоналістичної організації "Кавказький дім", яка виступає за "свободу єдиного і неподільного Кавказу від Росії", - йдеться в повідомленні російського видання.
Крім ймовірних "диверсантів", затримані ще двоє людей. За даними "Коммерсанта", один з них, співробітник потійського відділення МВС Леван Мампорія, підозрюється в пособництві терористам, а інший (його ім'я не розголошується) звинувачується в "неповідомленні про злочин". Вчора міський суд Тбілісі засудив всіх сімох підозрюваних до попереднього досудового ув'язнення терміном на два місяці.
Грузинський політолог Мамука Арешидзе заявив в коментарі російському виданню: "Прямих доказів того, що наказ віддавався в Україні, немає, але питання виникають".
Грузинська опозиція вважає "вкидання української теми" навмисним політичним ходом чинної влади в Грузії.
"Згадка України свідчить про те, що влада намагається використовувати цю дивну історію для політичних провокацій напередодні парламентських виборів 8 жовтня. Все шито настільки білими нитками, що незабаром всі переконаються в абсурдності подібних наклепницьких нападок", - заявив член парламенту від заснованої Міхеілом Саакашвілі партії "Єдиний національний рух" Давид Дарчіашвілі.
Раніше повідомлялося, що в Грузії дружина колишнього президента країни, а нині губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі Сандра Рулофс балотується в депутати в Зугдідському районі від партії "Єдиний національний рух".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?