Порошенко виступив із полум'яною промовою про прапор і армію, яка не зупиниться: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко виступив із полум'яною промовою про прапор і армію, яка не зупиниться: з'явилося відео

Порошенко виступив із полум'яною промовою про прапор і армію, яка не зупиниться: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко

, виступаючи на Софійській площі в Києві з нагоди Дня державного прапора, заявив, що українська армія не зупиниться, поки прапор України не майорітиме над окупованими територіями Донбасу і анексованим Кримом.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube.


"Для нас надзвичайно важливе завдання зробити так, щоб український прапор з'явився над Донецьком, Луганськом, Сімферополем, Севастополем", - сказав глава держави.


Він зазначив, що справжню історію нашого прапора "радянська влада тримала за сімома печатками".


"Вона стежила, щоб поєднання синього і жовтого кольорів ніколи не потрапляло на очі громадянам. Право на окреме існування ці кольори, звичайно ж, мали - адже не закриєш людям очі на блакитне небо і не заборониш ростити золотисту жито і пшеницю. А ось синергію кольорів режим не допускав і категорично вважав їх поєднання великим криміналом", - сказав президент.


Крім того, Порошенко зазначив, що, за даними соцопитувань, більше 90% українських громадян пишаються або позитивно ставляться до національних символів нашої країни.


"Так само і до української мови, яка є одним з найважливіших атрибутів нашої держави. Звичайно, краще було б, щоб всі 100%. Але для пострадянського демократичного суспільства наявні показники виглядають надзвичайно оптимістично. У такій повазі до національних символів виявляється суспільна самосвідомість, вміння і готовність об'єднати сили і подолати виклики і загрози, що випали на нашу долю", - сказав глава держави.


Також президент анонсував передачу Збройним силам великої партії військової техніки і зброї.


"У важких боях за останні два роки народилася нова українська армія, яка сильна не тільки своїм духом, але і своєю потужною зброєю, технікою і професіоналізмом", - підкреслив Порошенко.

Раніше Порошенко привітав українців з Днем прапора та опублікував яскраве відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?