ОБСЄ поскаржилася на свавілля п'яних бойовиків ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

ОБСЄ поскаржилася на свавілля п'яних бойовиків ДНР

ОБСЄ поскаржилася на свавілля п'яних бойовиків ДНР
Джерело:  СММ ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що п'яні бойовики ДНР провели обшук автомобілів членів місії, хоч не мали на це права.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт місії, оприлюднений на сайті організації.
"22 серпня о 14:28 троє озброєних чоловіків на блокпосту в підконтрольному ДНР с. Лукове (72 км на південь від Донецька) зупинили патруль СММ в складі чотирьох членів Місії і одного фельдшера на двох автомобілях. Один з чоловіків вороже вимагав проведення обшуку автомобілів СММ. Керівник патруля пояснив, що проводити обшук автомобілів СММ забороняється, але озброєний чоловік наполіг на своєму і приступив до обшуку", - йдеться в повідомленні місії.
"Разом з тим інший озброєний чоловік, який був у бліндажі, розташованому навпроти першого автомобіля СММ, з відстані 7-8 метрів спрямував ручний кулемет (РПК) на чотирьох членів патруля Місії, які перед цим вийшли з автомобілів", - відзначили в звіті.
В ОБСЄ додали, що практично весь час, поки проводився обшук, він тримав спостерігачів СММ під прицілом.
"Чоловік, який проводив обшук, обвинувальним тоном поцікавився у спостерігачів, де "обладнання, що використовується для шпигунства" і "відеозйомки". Він ретельно оглянув багажники обох автомобілів СММ, в тому числі вміст аптечок. Він також розпитував про місцезнаходження "шостого" члена патруля, який, за його твердженнями, був присутній при проходженні патрулем блокпоста вранці (хоча ніякого шостого члена патруля насправді не було)", - повідомляє місія.
Вказується, що спостерігачі відчули "сильний запах алкоголю в подиху людини, яка проводила обшук". Обшук тривав вісім хвилин і пізніше патрулю СММ дозволили проїхати через блокпост.
У місії нагадали, що 29 липня на цьому ж блокпосту озброєні чоловіки погрожували спостерігачам СММ зброєю.
Раніше повідомлялося, що бойовики ЛНР на окупованій території недалеко від села Лобачеве розмістили прапор республіки Інгушетія Російської Федерації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?