Колишній парламентер по Донбасу зробив сумний прогноз щодо війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Колишній парламентер по Донбасу зробив сумний прогноз щодо війни

Колишній парламентер по Донбасу зробив сумний прогноз щодо війни
Джерело:  Сьогодні

Колишній учасник Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний заявив, що Україні ще довго доведеться боротися з російською агресією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Безсмертного виданню "Сегодня".
"Основним викликом, який завжди присутній і буде присутній в історії країни - є наш сусід. Для нього Україна буде завжди проблемою, досягнення України для нього завжди будуть проблемою. Завжди перемоги України будуть поразкою для Росії. Звідти нам створювали, створюють і створюватимуть проблеми . Нам потрібно навчитися з цим жити", - сказав політик.
"А що стосується викликів, які українська держава і суспільство переживали на ці роки, на перше місце я б поставив війну, яка несподівано зусиллями нашого кремлівського сусіда увійшла в усі українські родини. Окупація Донбасу, анексія Криму - це головний виклик, з яким нам доведеться жити. Я думаю, нам доведеться з цим жити ще чимало часу. Не буду називати років, але довший час, а може навіть доречно сказати - довгий час", - додав він.
Безсмертний також дав пораду українській владі, як оборонятися від нападок Росії.
"Велику частину цього періоду ми перебуватимемо в стані війни з Росією. Нам потрібно побудувати сильну армію, здатну захищатися. Нам потрібно навчитися захищати цивільне населення. Нам потрібно в цих умовах вибудувати систему і модель економіки. Нам потрібно в цих умовах вибудувати нові підходи до соціальній політиці тощо. Це нинішня ситуація надовго. А це означає, що нам необхідно змінити більшість підходів у внутрішньому і зовнішньому житті України і політиці", - підкреслив він.
Раніше головнокомандувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко заявив, що Крим можуть повернути Україні в 2017 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?