Горбачов і перший президент України посперечалися про СРСР і вік
Категорія
Політика
Дата публікації

Горбачов і перший президент України посперечалися про СРСР і вік

Горбачов і перший президент України посперечалися про СРСР і вік

Останній генеральний секретар ЦК КПРС і екс-президент СРСР Михайло Горбачов посперечався з першим президентом України Леонідом Кравчуком про те, хто винен у розвалі Радянського Союзу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
Кравчук заявив, що угоди про припинення існування СРСР і створення СНД (так звані Біловезькі угоди) навряд чи були б підписані, якби українці не проголосували за незалежність на референдумі в 1991 році.
«Україна може пишатися тим, що вона є, була і стала в 1991 році країною, яка розвалила Радянський Союз - останню імперію, найбільш страшну», - сказав він.
Горбачов в свою чергу назвав неправильною заяву першого лідера незалежної України про те, що його країна розвалила Радянський Союз.
«Головна відповідальність за розвал - на команді (Бориса) Єльцина», - зазначив Горбачов. Він також додав, що 82-річний Кравчук міг зробити подібну заяву в силу віку.
«Я сам, часом, відчуваю, як вік впливає на спосіб мислення», - додав екс-президент СРСР.
Кравчук відповів, що 85-річний Горбачов «у куди більшому віковому стані», а питання про те, хто розвалив СРСР, «дуже складне».
«Я хочу уточнити, що причина розвалу Радянського Союзу була в стані СРСР взагалі», - сказав він.
Кравчук також додав, що, «проголосивши перебудову, Горбачов не керував нею, вона йшла сама по собі, а він жив і говорив прописні істини сам по собі».
Раніше повідомлялося, що екс-президент СРСР Михайло Горбачов порадив Україні дотримуватися позаблоковості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?