В Україні прийнято гучне рішення про систему е-декларування
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні прийнято гучне рішення про систему е-декларування

В Україні прийнято гучне рішення про систему е-декларування
Джерело:  online.ua

У Національному агентстві із запобігання корупції (НАЗК) прийняли рішення про припинення доступу до системи е-декларування до 1 вересня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook відомства.
Відзначається, що рішення набуло чинності з 23 серпня, і на офіційному сайті НАЗК вже припинено доступ до системи електронного декларування. Відповідно до рішення НАЗК, система електронного декларування почне працювати в повному обсязі з 1 вересня 2016 року.
"Суб'єкти декларування, які до набрання чинності цим рішенням, подали до Реєстру необхідні документи, повинні невідкладно, але не пізніше семи календарних днів, які обчислюються з 1 вересня 2016, перевірити зміст поданих ними до Реєстру документів і, в разі виявлення неповних або недостовірних відомостей в них, подати виправлені документи. Документи, подані суб'єктами декларування із застосуванням електронних систем дистанційної ідентифікації, що використовують бази клієнтських даних банків, до вступу в силу Рішення, є чинними", - йдеться в повідомленні.
"Суб'єктам декларування, які зареєструвалися в Реєстрі шляхом застосування електронних систем дистанційного ідентифікації, що використовують бази клієнтських даних банків, після вступу в силу цього рішення, для подальшої роботи в Реєстрі необхідно отримати особистий ключ і посилений сертифікат відкритого ключа електронного цифрового підпису", - відзначають в відомстві.
Нагадаємо, опівночі 15 серпня був відкритий доступ до інтерфейсу електронного декларування. Однак через відсутність атестата захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ у суді.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі заявили, що запуск тестового режиму електронного декларування в Україні практично не має сенсу і може стати контрпродуктивним.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?