Араби допомагають Україні створити новітнє озброєння: стали відомі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Араби допомагають Україні створити новітнє озброєння: стали відомі деталі

Араби допомагають Україні створити новітнє озброєння: стали відомі деталі
Джерело:  Defense Express

Саудівська Аравія  направила близько $40 млн на фінансування доопрацювання українського тактичного ракетного комплексу "Грім-2", а також веде переговори з Україною щодо їх закупівлі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Defence Express.


Відзначається, що Саудівська Аравія направила кошти Павлоградському хімічному заводу на проектно-конструкторські розробки.


Український комплекс "Грім-2" універсальний, тому що пристосований для стрільби як балістичними, так і крилатими ракетами. Мінімальна дальність стрільби цього комплексу складає 50 км, максимальна - 280 км в експортній версії і 350 км - для вітчизняних збройних сил (за даними інших джерел - 500 км). Перші практичні стрільби ракет комплексу "Грім-2" заплановані на друге півріччя 2016.


Тактичний ракетний комплекс "Грім-2" може розглядатися як потужний засіб неядерного стримування агресора.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  секретар РНБО Олександр Турчинов побував на презентації нової військової техніки та озброєнь, яка відбулася в Київському політехнічному інституті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?