Окупованому Криму напророкували ще одну велику проблему
Категорія
Світ
Дата публікації

Окупованому Криму напророкували ще одну велику проблему

Окупованому Криму напророкували ще одну велику проблему
Джерело:  Крим.Реалії

Політичний оглядач Сергій Стельмах прогнозує, що жителям  анексованого Криму  окупаційна влада введе нові податки і сбори.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Крим. Реалії.
"Для підвищення рівня життя в окупованому Криму потрібно, як мінімум, мати якісну базу оподаткування. З моменту окупації «влада» республіки під керівництвом Сергія Аксьонова займалася відкритим грабунком українського майна, а не створенням сприятливих умов для бізнесу. Не кажучи вже про те, що їх апріорі не може бути на території, що знаходиться під санкціями. Єдиний вихід для кримських колабораціоністів - «вибити» більше грошей з федерального центру. Але сподіватися на державну казну вже не варто", - вважає оглядач.
Він навів слова економічного експерта, колишнього заступника голови Центробанку Сергія Алексашенко, який сказав, що ситуація з федеральним бюджетом близька до катастрофічної.
"За нинішньої динаміки влада країни витратить резервний фонд уже на початку наступного року, засунувши лапу в останню кубушку - так званий фонд національного добробуту. Щоб хоч якось звести кінці з кінцями мінфіну доведеться стиснути витрати на трильйон рублів, що означає скорочення пенсій, зарплат і допомоги майже на 30%. Навіть при всьому бажанні знайти гроші на анексований Крим неможливо. Навпаки, буде тільки гірше, так як військові витрати і утримання бойовиків на Донбасі ніхто скорочувати не має наміру. Отже, владі доведеться вводити нові податки та збори", - зазначив Стельмах.
Він також нагадав, що вільних грошей у Кремля не було вже в момент анексії українського півострова.
"Можна хоч цілодобово показувати кримчанам по телевізору «багатообіцяючого» Володимира Путіна, але грошей в їхніх кишенях більше не стане", - додав політичний оглядач.
Раніше повідомлялося, що  окупаційна влада Криму може подати позов проти України з вимогою відшкодувати збиток за "грабіж, який здійснювався на півострові протягом двох десятиліть".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?