Це вже інша Україна: в соцмережах продовжують ділитися враженнями від параду в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Це вже інша Україна: в соцмережах продовжують ділитися враженнями від параду в Києві

Це вже інша Україна: в соцмережах продовжують ділитися враженнями від параду в Києві
Джерело:  online.ua

Після  військового параду, який провели в Києві в День Незалежності України, багато українських блогерів і журналістів відзначили, що живуть уже в новій Україні, з новою армією.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.


Так, луганський блогер, який пише під ніком Савелій Вассерман, зазначив: "Помітили нову генеральну лінії партії і уряду? День Незалежності - це день нашої УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ. Нової армії. Нові традиції, нові ідеї, новий дух, новий настрій. Ось приємно було дивитися. Розумієш, що деякі "русскиешапкозакидатели" просто умиються юшечкою, почни вони лізти на велику Україну. Я не кажу, що там легко отоб'ються, що вистачить сил на всю Роісісю, але то, що російські поляжуть десятками тисяч в разі прямого нападу, - ЦЕ ПРОСТО ФАКТ. Сьогодні в цей день першими славимо УКРАЇНСЬКУ АРМІЮ. Спасибі вам, хлопці - ви геро".


У свою чергу, журналіст Петро Шуклінов написав: "Повернувся з Майдану. Треба поділитися. По-перше, це був самий душевний військовий парад за всю історію країни - зі справжніми, а не бутафорними героями на площі. Дуже багато людей - прапори, вишиванки, герби. Довгі натовпи людей з символікою своєї держави. Просто тому, що людям так хочеться, тому що вони це люблять. Дуже багато любові на площі. і ось це відчуття не покидало - всі свої. Ще почуття дорослості в людях навколо і перед очима. Це зовсім інша Україна. Нова. Друге і головне - відчуття безповоротності. Ніякого шляху назад. Ніякого совка. Ніякої Росії. Більше ніякої брудної і паршивої брехні про братів. Тепер все своїми словами та іменами. Тому що на площі ті, хто знищував вторгнувшихся росіян. Знищував і відправляв безликі трупи в їх Ростов, Воронеж та Якутію. І наші українські хлопці за це сьогодні отримали нові медалі героїв. За захист своєї країни від диких варварів. Дивовижний день. З одного боку - свято 25-річчя сучасної України. З іншого боку - тисячолітня історія Київської Русі, історія Запорізької Січі, історія Центральної Ради. Сьогодні на площі серед тисяч воїнів ось цей фундамент нашої державності відчувався особливо яскраво. Це все наше. І ніколи не буде російським - хоч один пам'ятник Володимиру нехай дріб'язкові злодії поставлять в Москві, хоч двадцять - він там ніколи не був".


"Сьогодні найголовніше свято України. І це відчувається буквально у всьому. І хоч ще багато треба зробити, багато треба змінити, багато треба виправити - шлях обрано правильний. У нашої країни прекрасне майбутнє. Аби ми залишалися сильними і більше нікому не дозволяли збивати нас з курсу. Слава Україні, дорогі українці. Спасибі вам, що ви є. Ви і є наша країна. Ви і є головне надбання України", - додав він.

"Хороший парад. Достойно провели, нема чого соромитися. При думці Маяковського вату порозриваєш на німецькі хрести. Також Порошенко знатно накинув на Куму з багатовекторністю. Особливо сподобалися Кучма і Ющенко. Леонід Данилович весь час кривився, а Ющ виглядає старше Кучми. Ось що ботокс животворящий робить", - написав київський блогер Антон Ходза.



На думку журналіста і блогера Олександра Міхельсона, військовий парад потрібен не стільки дорослим українцям, скільки для дітей. "Насправді паради та інші пафосні речі важливі не для нас, вже невиправних скептиків і циніків. Насправді це важливо для того, щоб ті, хто зараз ще діти або, максимум, підлітки, виросли з вірою в себе. І тільки тоді - можливо - вони побудують ту країну, в яку ми зараз тільки закладаємо фундамент... Але це, звичайно, якщо ми не зараз їх своїми скептицизмом і цинізмом. Слава Україні!", - написав він.


Як повідомляв ONLINE.UA,  відео параду в Києві 2016 можна подивитися тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?