Журналіст з Європи на прикладі показав ідіотизм Януковича і соратників
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналіст з Європи на прикладі показав ідіотизм Януковича і соратників

Журналіст з Європи на прикладі показав ідіотизм Януковича і соратників
Джерело:  online.ua

Журналіст з Праги, Чехії, Онджей Соукуп на прикладі комуністичної Чехословаччини пояснив, як нерозумно діяли  екс-президент України Віктор Янукович  і його соратники під час Євромайдану.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


Для порівняння він згадав про Оксамитову революцію в Чехословаччині 1989 року, в результаті якої комуністи були повалені. "Система кректала, тріщала по всіх швах, але в жовтні 89-го я прикидав - ще протягне років п'ять, десять. Але те, що все це впаде за п'ять років - я просто не допускав, адже ми виросли, народилися в цій системі, вона нам здавалася вічною. А виявилося: "Король-то голий!", - розповів журналіст.


"І система повела себе абсолютно ідіотськи: вони розігнали студентську демонстрацію 17 листопада - в день, який у нас відзначався як студентський - на честь студентів, яких в 1939 році розстріляли нацисти. Сильніший символ влади не могли знайти", - продовжив він.


"Коли в Україні в перший раз розігнали Євромайдан (в 2013 році, - ред.), я згадую ці відчуття - ти не можеш зрозуміти: "Навіщо?" Є версії "теорії змови", що це була провокація держбезпеки, щоб повалити владу і поставити "чехословацького Горбачова", але я в це не вірю. Це був просто маразм і ідіотизм", - резюмував Соукуп.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: В Україні йде "війна символів", але це тільки початок - журналіст з Європи про ціну незалежності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?