Землетрус в Італії: з'явилися нові дані про загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Землетрус в Італії: з'явилися нові дані про загиблих

Землетрус в Італії: з'явилися нові дані про загиблих
Джерело:  РІА Новини

В результаті  землетрусу, який стався в Італії в ніч на 24 серпня, загинуло 73 людини.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


Перший підземний поштовх магнітудою 6,0, за даними сейсмологів, стався в 4:36 за київським часом. Епіцентр землетрусу знаходився в районі міста Аккумолі в провінції Рієті на глибині близько чотирьох км. Цей поштовх призвів до значних руйнувань в місті Аматріче. Другий поштовх магнітудою 5,4 сейсмологи зафіксували в 5:34 в області Умбрія. Коливання земної поверхні відчувалися в ряді міст центральної Італії, в тому числі в Римі і Болоньї.


За останніми даними, число загиблих досягло 73 осіб - 20 людей загинули в області Марке і ще 53 - в містах Аккумолі і Аматріче. Повідомлялося, що в містечку Пескара-дель-Тронто загинула дитина, батьки якої перебувають під завалами, а ще щонайменше 100 осіб вважаються зниклими без вести.


Відзначається, що сейсмологи не виключають нових поштовхів, порівнянних за силою з першими. "Землетрус магнітудою 6,0 тягне за собою серію реплік, які, безумовно, численні і мають тенденцію до зниження (магнітуди - ред.), проте не можна виключати, що підземні поштовхи можуть повторитися", - розповів співробітник національного інституту геофізики і вулканології Італії Андреа Тертулліану.


Нагадаємо, раніше було відомо про 38 загиблих.


Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі  з'явилися фото ушкоджень, які з'явилися в результаті землетрусу в Італії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?