Військові США відправили Росію в неприємну і небезпечну компанію
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові США відправили Росію в неприємну і небезпечну компанію

Військові США відправили Росію в неприємну і небезпечну компанію
Джерело:  Голос Америки

Американський генерал Джозеф Данфорд визначив п'ять базових загроз для цивілізованого світу і акцентував на готовності США протистояти  спробам Росії підірвати НАТО..

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

У своєму виступі в Університеті національної оборони генерал Данфорд погодився з думкою, що сучасний світ перебуває в стані найбільшої невизначеності з часів Другої світової війни.

Він виділив п'ять базових загроз: Росія, Китай, Іран, Північна Корея і насильницький екстремізм. Чотири з них - це держави, який викликають тривогу різного ступеня, зазначив він. П'ята загроза, тероризм, може виникнути в будь-якій точці світу.

"Ми використовуємо ці чотири державних суб'єкта і один недержавний, щоб оцінити розстановку наших сил по відношенню до розстановки, яка має бути", - сказав Данфорд.

Він також зазначив розвиток військового потенціалу Росії та Китаю.

"Росія модернізує свій ядерний комплекс, модернізує підводні сили, модернізує звичайні озброєння. Все це робиться, незважаючи на значні демографічні та економічні виклики, з якими стикається Росія", - підкреслив генерал.

Данфорд висловив стурбованість поведінкою Росії, включаючи анексію Криму, дії на сході України, її загрози Грузії та Молдові, а також допомогу Сирії.

Нагадаємо, що в мережі з'явилося відео, як  російські вертольоти в Сирії скидають снаряди на житлові квартали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?