Парад у Києві: у Порошенка показали найсильніше фото і розповіли історію
Категорія
Україна
Дата публікації

Парад у Києві: у Порошенка показали найсильніше фото і розповіли історію

Парад у Києві: у Порошенка показали найсильніше фото і розповіли історію
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося фото того, як президент України Петро Порошенко вручав на параді в  День Незалежності України  військовослужбовцю Ігорю Гордійчуку звання Героя України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря президента Святослава Цеголко.


"Безсумнівно найсильніша фотографія параду. Ми повинні бути гідними тих, хто віддав і віддає за незалежність України здоров'я і життя", - написав Цеголко.


Онлайн трансляцію головних подій Дня незалежності 2016 читайте тут.


Віце-спікер Верховної Ради, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко пояснила, що 24 серпня Гордійчук став генерал-майором, а також розповіла трохи про військового. "Два роки тому всі клювали керівників українськоі армії, вони роблять все не так. Я не експерт у військовій справі, і не наважуся, як деякі, повчати, що повинні були робити наші командири в ті перші страшні місяці війни. Але думаю, у них просто не було досвіду. ми ж ніколи не воювали. А останніми роками армію розвалювали, навіть навчань не було. І ось вперше ми маємо справжніх бойових генералів! Ігор Гордійчук, поліглот, знає кілька мов, блискучий офіцер, до останнього відбивав важкий бій на Саур могилі, був до останньої хвилини зі своїми солдатами. Його вивозили як загиблого, як мертвого - в дніпропетровський морг... А він взяв - і вижив! Тому що попереду багато роботи в Україні! Тому що дружина красуня і виходила його, тому що дочка студентка і розумниця. Бо він керує ліцеєм імені Богуна і йому хлопців вчити треба", - написала вона.


"Про Ігоря вперше я почула в кінці 2014 від президента. А потім ми познайомилися в США, де Ігор проходив реабілітацію. Уявіть собі, йому пророкували лежання і повну відмову пам'яті. А рік тому він сам робив вже перші кроки! Як пишалася їм дружина. Ми тоді розгорнули український прапор в лікарні і мріяли про повернення хлопців після реабілітації в Україну. І ось сьогодні пан Гордейчук, з підтримкою, але сам йшов отримувати високе звання і стояв з гордо піднятою головою, коли йшли парадом ліцеїсти з Богуна. Я пишаюся, що останні два роки подарували мені знайомство з унікальними людьми. І вони піднімають планку, насправді, для українських політиків - бути гідними ТАКИХ знайомств", - додала Геращенко.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі  з'явилася зворушлива історія про українського військовослужбовця, який загинув під обстрілом бойовиків ДНР в зоні АТО в День Незалежності України.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?