Каськів спростував заяву Луценка за допомогою фото: в ГПУ вже дали коментар
Категорія
Політика
Дата публікації

Каськів спростував заяву Луценка за допомогою фото: в ГПУ вже дали коментар

Каськів спростував заяву Луценка за допомогою фото: в ГПУ вже дали коментар

Колишній керівник Держагентства з питань залучення інвестицій часів президента-утікача Віктора Януковича Владислав Каськів спростував заяву генпрокурора Юрія Луценка про своє затримання в Панамі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Каськіва.
"Нічого з того, що було сказано офіційними особами України, не відповідає дійсності: мене ніде не затримували і, тим більше, ніколи не заарештовували ні в Панамі, ні де-небудь ще, жодної робочої картки Інтерполу на мене не існує", - написав він.
За його словами, "інформація про мої "злочини" є тільки в побажаннях політично мотивованих українських "правоохоронців".
"Все це я планую докладно пояснити причетним прокурорським посадовим особам в органах правосуддя Європи, а потім і України. Ви "хочете" мене 2 роки в той час, коли я регулярно пишу вам листа і про своє місцезнаходження, і про заняття, і про бажання співпрацювати зі слідством", - зазначив колишній чиновник.
Крім того, Каськів заявив, що приводом для події стало звичайне з'ясування панамською міграційною службою його міграційного статусу при перетині кордону з Коста-Рікою, куди він планував поїхати з друзями і сім'єю.
"Звичайно, влада може направити в Панаму будь-які звернення. Тільки якого результату вона чекає? Чому вони вирішили, що саме ця країна повинна когось заарештувати за очевидними політично мотивованими і бездоказовими обвинуваченнями? Думаю, для багатьох сильна, порівнянна з європейською, правова система Панами буде відкриттям", - додав він.
Каськів на підтвердження своїх слів опублікував фото, підписавши його: "Під контролем поліції".
У той же час заступник генерального прокурора Євген Єнін заявив, що Каськів зараз справді перебуває на волі на території Панами.
"Каськів вже раз спробував покинути територію Республіки Панама, тепер у нього є інший шанс зробити це в Колумбію. Але, якщо він вдасться до таких дій, то шанси на його затримання значно зростуть", - цитує його 112 Україна.
Заступник генпрокурора також висловив обурення запереченнями Каськівим заяв Генпрокуратури про його затримання в Панамі.
"Пан Каськів проявляє небачене нахабство", - сказав він.
Запит на екстрадицію з Панами Каськіва передасть посол. За словами Єніна, для екстрадиції екс-чиновника немає необхідності надавати копію вироку, оскільки колишній чиновник не є засудженим, а має інший процесуальний статус.
"Для чистоти експерименту пропоную всім бажаючим відкрити текст угоди між Україною і Республікою Панама про видачу правопорушників та уважно прочитати п.3 ст.7 документа. Де дійсно згадується необхідність направлення копії вироку, що набув законної сили, в разі направлення запиту про видачу для приведення вироку у виконання. Пан Каськів поки має інший процесуальний статус - відповідно про направлення копії вироку зовсім не йдеться", - написав Єнін в Facebook.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Владислава Каськіва затримали в Панамі при спробі в'їхати на територію Коста-Ріки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?