У ЄС зробили важливу заяву щодо Росії, санкцій та Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

У ЄС зробили важливу заяву щодо Росії, санкцій та Донбасу

У ЄС зробили важливу заяву щодо Росії, санкцій та Донбасу

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський

заявив, що продовження санкцій ЄС проти Росії не залежить від того, чи буде вона дотримуватися своїх зобов'язань в рамках Мінських угод щодо Донбасу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Томбінського Радіо ЄС-Європейська станція, текст якого є в розпорядженні

Європейської правди

.


Дипломат зокрема прокоментував інформацію про те, що санкції ЄС по відношенню до Росії продовжили в останній раз. Відповідаючи на питання журналіста, посол ЄС зазначив, що санкції проти РФ були застосовані за анексію Криму і агресію проти України, в той час як Мінські угоди були підписані пізніше.


"Санкції (проти РФ) були впроваджені не через невиконання Мінських домовленостей. Санкції були введені проти Росії у зв'язку з незаконною анексією Криму, агресією проти України і підривом українського суверенітету. Тому кожен, хто буде брати участь в ухваленні цих рішень, перевірятиме: причини застосування санкцій вичерпали себе або до сих пір є актуальними. В свою чергу Мінські домовленості були створені для стабілізації політичного конфлікту", - сказав Томбінський.


Однак, за його словами, "важко передбачити, що станеться через півроку". Томбінський також зазначив, що в ЄС є розуміння того, що Росія "не виконує Мінські домовленості".


"Мінські домовленості мають особливу логіку. Перша частина стосується безпеки, гуманітарного доступу до території, після цього - політичні зобов'язання, і потім - відновлення Україною контролю над власною територією і кордоном. Тому з цієї логіки зрозуміло, що в першу чергу враховується безпека, це передумова інших кроків. Так, а зараз ми кожен день маємо можливість переконатися, що ця передумова відсутня", - додав Томбінський.


Відзначимо, що в четвер, 25 серпня, Ян Томбінський завершує свою роботу на посаді посла ЄС в Україні.


Раніше повідомлялося, що президент

Петро Порошенко заявив, що метою президента Росії Володимира Путіна є захоплення не тільки Донецької та Луганської областей, а всієї України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?