Путінська провокація з "диверсантами" в Криму: став відомий дивний факт
Категорія
Події
Дата публікації

Путінська провокація з "диверсантами" в Криму: став відомий дивний факт

Путінська провокація з "диверсантами" в Криму: став відомий дивний факт
Джерело:  Коммерсант

Один з фігурантів справи про так званих "українських диверсантів" у Криму, історію про які називають провокацією президента Росії Володимира Путіна, був оформлений за статтею про "дрібне хуліганство", а ще один був затриманий ще до ймовірних подій на українсько-російському кордоні .
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант.ru".
За хуліганство засудили Андрія Захтея, який нібито зізнався, що в ніч на 7 серпня повинен був забрати на автомобілі групу українських диверсантів біля кладовища в селі Суворове поблизу Армянська. На місці, за його словами, він побачив перестрілку і був затриманий співробітниками ФСБ. При цьому Захтей двічі притягувався до кримінальної відповідальності: за грабіж і підробку документів.
Красноперекопським райсудом було призначено покарання за статтею про хуліганство ще одному фігуранту справи про "українських диверсантів" Редвану Сулейманову, але після відбуття 15 діб за хуліганство він був затриманий співробітниками ФСБ, які спочатку звинуватили його в "пособництві учасникам незаконного збройного формування" і в "сприянні диверсантам".
Сулейманов раніше розповідав, що за завданням "співробітників української розвідки" шукав місця на автовокзалі та в аеропорту Сімферополя для закладки вибухових пристроїв.
При цьому заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джеляль сказав, що Сулейманов був затриманий ще до подій на російсько-українському кордоні. "Уже потім його зарахували до справи про диверсантів", - зазначив пан Джеляль.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?