Бійці АТО поставили крапку в суперечці про постановочні фото: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Бійці АТО поставили крапку в суперечці про постановочні фото: опубліковано відео

Бійці АТО поставили крапку в суперечці про постановочні фото: опубліковано відео

Бійці АТО спростували звинувачення в постановочності фото із зони антитерористичної операції на Донбасі, яке було названо найкращою фотографією про війну в Україні в 2016 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook автора фотографії та радника міністра оборони України Дмитра Муравського.
"Публікація цього фото сталася тиждень тому, перед моєю поїздкою в АТО. Її розмістив Юрій Бутусов, самостійно, без моєї згоди, попередньо уточнивши, де і коли був зроблений цей знімок. Відразу хочу сказати, що не маю жодних претензій до Юрія, так, як і раніше, я надавав свої фото і ніколи не був проти того, щоб фото "працювало" на благо України", - написав він.
Муравський розповів, що після звинувачень в постановочності знімка, він розшукав і взяв інтерв'ю у бійців, зображених на фото.
"Нам вдалося не тільки потрапити в Широкине на місце зйомки, а й розшукати і взяти інтерв'ю у двох героїв цього знімка. Третій, на жаль, потрапив в госпіталь. Під час зйомки нам не дозволили виходити з-за паркану до місця вибуху, адже ця відкрита ділянка добре прострілюється. На підтвердження цього, під час зйомки нас двічі обстріляв снайпер, що добре чутно на записаному нами відео з учасниками кадру. Там же мені вдалося сфотографувати "знамениту" коляску, щоб дати відповіді на питання, що вона там робить... Крім цього я знайшов фото, зроблені кількома годинами пізніше, на в'їзді до Широкиного інспекторів ОБСЄ, які приїхали після обстрілу, що так само є підтвердженням того, що обстріл був", - зазначив він, опублікувавши розповідь бійців АТО.
"Я підвернув ногу і ззаду мене пролунав вибух. Мої товариші взяли мене на спину і ми бігли за ці щитки, де мені надали першу допомогу", - поставив боєць крапку в суперечці.


Нагадаємо, фото, яке було зроблено в селищі Широкине під Маріуполем під час вогневого нальоту російської артилерії, виклав в мережу журналіст Юрій Бутусов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?