Як російських зеків відправляли воювати на Донбас: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Як російських зеків відправляли воювати на Донбас: стали відомі деталі

Як російських зеків відправляли воювати на Донбас: стали відомі деталі
Джерело:  online.ua

У Росії ув'язненим, які відсиділи термін, пропонували відправитися воювати на боці бойовиків на Донбас, пропонуючи натомість "погасити" судимість і гідну зарплатню.
Про це за свідченнями очевидців в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла чеченський доброволець АТО Аміна Окуєва.
"Коли термін добігав кінця, приходили федерали і ставили умову: "Якщо відправитеся на Донбас у складі якогось добровольчого підрозділу, то не буде нагляду після звільнення, і судимість погасять. Плюс гарантована зарплата в розмірі 30-60 тис руб (близько 11-20 тис грн за нинішнім курсом, - ONLINE.UA)", - розповіла Окуєва.
"Знаю одного хлопця, який дав згоду на це. Пам'ятаю, як цього хлопця ламали в ОРБ-2 в Грозному, як його катували у відділах (раніше ми з ним сиділи разом). Він пройшов пекло, але після звільнення все ж пішов на угоду, і тепер у складі якоїсь бригади служить Кремлю на Донбасі", - пише патріот Ічкерії, що пройшов полон і наразі в еміграції в одній з країн Скандинавії", - додала вона.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: В оточенні Кадирова вже чекають слабкості Кремля і краху режиму - Аміна Окуєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?