Глава Генштабу посперечався з ГПУ щодо цифр втрат під Іловайськом
Категорія
Події
Дата публікації

Глава Генштабу посперечався з ГПУ щодо цифр втрат під Іловайськом

Глава Генштабу посперечався з ГПУ щодо цифр втрат під Іловайськом

Начальник Генштабу Збройних Сил України Віктор Муженко

заперечує дані Генпрокуратури про втрати української армії під Іловайськом у серпні 2014 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави Генштабу.


"Уже чітко встановили втрати армії за серпень 2014-го: безповоротні - 427 осіб, 781 - санітарні. Це поранення, контузії, психологічні травми. За підтвердженими даними, з 21 серпня по 5 вересня 2014 року, в тому числі в районі Іловайська, 150 військових загинули, 90 - поранені", - написав він.


Муженко розповів, що Генштаб направив в ГПУ два запити про підтвердження і порівняння загиблих з урахуванням ЗСУ, але відповіді так і не отримав.


"За кількістю загиблих від 366-500 чоловік, якими оперували Генпрокуратура, військовий прокурор: направлено два запити на ім'я генпрокурора України про підтвердження і порівняння їх з урахуванням ЗСУ. Але відповіді так і не надійшло. Підкреслюю, це втрати Збройних Сил України. Облік втрат добровольців має бути в Міністерстві внутрішніх справ, Нацгвардії. Це їх підрозділи і будемо сподіватися, скажімо так, що там врахована кожна людина, і кожен загиблий поіменно, як це зроблено в Збройних силах України", - додав Муженко.


Нагадаємо, раніше генеральний прокурор

Юрій Луценко запропонував депутатам оформити доступ до державної таємниці, щоб мати можливість ознайомитися з результатами розслідування та експертизи щодо Іловайської трагедії

, яка сталася в серпні 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?