Як Росія ховає техніку, яку возить на Донбас: журналіст навів приклад
Категорія
Події
Дата публікації

Як Росія ховає техніку, яку возить на Донбас: журналіст навів приклад

Як Росія ховає техніку, яку возить на Донбас: журналіст навів приклад
Джерело:  online.ua

Відомий журналіст Роман Бочкала розповів, що Росія ввозить військову техніку на Донбас по поганих дорогах і не оптимальним маршрутом, щоб це пройшло повз увагу для спостерігачів СММ ОБСЄ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.
"Є таке село Провалля в Свердловському районі Луганської області. Біля самого російського кордону. Звідти все добре видно. І є там у нас "очі". На початку цього літа через село почався активний рух. Йдуть в основному вантажівки Урал / КАМАЗ. Були також зафіксовані три МАЗ-537 з танками під масксіттю (імовірно Т-72, ​​виступав захист над командирським люком). Була і колона з п'яти МАЗ-537 з порожніми тралами (напівпричіп для перевезення танків). У серпні, правда, активність знизилася в порівнянні з червнем-липнем", - написав Бочкала.
"Ще, в районі колишньої шахти Богучарська-2 (нині ДТЕК-Свердловантрацит), відмічено проходження двох інженерних машин МДК-3. Тентовані КАМАЗи йдуть з РФ, як правило, з особовим складом, якого на Донбасі "тіпу нєту". В одному з випадків моє джерело спостерігало наступну картину. "Зупинка біля магазину, пляшка горілки, розпили за 15 хв. і поїхали назад на РФ. Досить часто колони супроводжують наше місцеве недо-ДАІ", - додав він.
"Примітно, що в 2014-2015 рр руху техніки в цьому районі не було. Дорога на в'їзді в Провалля з боку Росії. І раз по ній все-таки йдуть, то чомусь це вмотивовано. Тим більше по прямій через черемшу досить просто степовими дорогами доїхати прямо до Краснодона. Але окупанти вибирають складний вигадливий шлях. Далі, за спостереженнями, колони йдуть в сторону с. Бобриківка. Ділянка дороги від роз'їзду на Червонопартизанськ - на Бобриківку до самої Бобриківка (асфальт) в дуже поганому стані навіть для вантажівок. Далі дорога виходить на трасу Свердловськ - Краснодон - Луганськ. Можна припустити, що техніка рухається саме туди. Але чому таким дивним маршрутом? Мета очевидна - приховати цей процес. Поки міжнародні спостерігачі (ОБСЄ, агов!) стоять в офіційних пунктах пропуску і чогось там патрулюють на основних дорогах, Росія заводить техніку і особовий склад через таку ось "дірку", - додав журналіст.
Також він навів розташування цієї ділянки:



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на Донбасі засікли новітню російську техні ку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?