У союзника України з'явилися амбітні плани щодо неї: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

У союзника України з'явилися амбітні плани щодо неї: стали відомі деталі

У союзника України з'явилися амбітні плани щодо неї: стали відомі деталі
Джерело:  online.ua

У Польщі

хочуть збільшити свою значимість в Європі за допомогою співпраці з Україною, вважає політичний експерт Євген Магда.


Про це він написав у своїй статті для ONLINE.UA.


"Не секрет, що у Варшави після зосередження всієї повноти влади в руках "Права і справедливості" є помітні проблеми в стосунках з Європейським Союзом. Польща претендує не тільки на лідерство в регіоні Центральної Європи, а й хоче, щоб її голос звучав в масштабах всього континенту", - констатував Магда.


Він також зазначив, що саме допоможе Польщі досягти своєї мети.


"Для цього їй необхідно посилити власні позиції, але ефективно зробити це можна, як не парадоксально, переважно за допомогою України. Впевненість у своїх силах Польщі спирається на стабільні економічні показники, але подібна ситуація не може тривати вічно", - пояснив експерт.


За його словами, нещодавній виступ президента Польщі Дуди продемонстрував амбіції поляків.


"Виступаючи в Дипломатичній академії перед українськими послами, Анджей Дуда швидше робив заявку на лідерство в регіоні Центральної та Східної Європи. Його повинна була почути Ангела Меркель, яка вирушила в турне по Старому Світу і скоро зустрічається з Дудою. Трансформація за рік ідеї міжмор'я в Тримор'ї ( Балтика, Адріатика, Чорне море) здатна показати зростаючі амбіції Варшави, однак мало враховує інтереси України, оскільки Дуда бачить розвиток регіону Центральної та Східної Європи в рамках євроатлантичного та європейського простору", - написав Магда.


Водночас він відзначає, що участь української делегації в Варшавському саміті НАТО - заслуга не одного тільки Дуди.


"Вступ України в НАТО і ЄС - аж ніяк не вирішене питання, і навіть не короткострокова перспектива. Участь української делегації в Варшавському саміті НАТО - далеко не заслуга виключно Дуди, а нещодавнє підписання протоколу про військово-технічне співробітництво між нашими країнами було обумовлено двосторонніми інтересами", - резюмував політолог.


Повний текст статті

читайте на ONLINE.UA: Сюрпризы на фоне "геноцида": чего ждать Украине от ближайшего союзника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?