Клінтон у великій промові накинулася на Трампа і пройшлася по Путіну: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Клінтон у великій промові накинулася на Трампа і пройшлася по Путіну: з'явилося відео

Клінтон у великій промові накинулася на Трампа і пройшлася по Путіну: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон

виступила з жорсткою промовою проти свого суперника від Республіканської партії США Дональда Трампа, в якій розкритикувала політику президента Росії Володимира Путіна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.


Виступаючи перед своїми прихильниками в місті Ріно в США (штат Невада), Клінтон заявила про ідеологічну близькість Трампа, колишнього лідера британської Партії незалежності Найджела Фаража і президента Росії Володимира Путіна.


За її словами, опора Дональда Трампа на маргінальні групи, що відкидають традиційні американські цінності, це "частина ширшої історії - зростаючої хвилі радикального націоналізму з правими поглядами по всьому світу".


Клінтон в тому числі звинуватила Трампа в расизмі, опорі на "параноїдальні", радикально налаштовані елементи в Республіканській партії і пропаганді "темних" конспірологічних теорій.


"Хрещеним батьком цього глобального стилю крайнього націоналізму є російський президент Володимир Путін", - підкреслила Хілларі Клінтон.


"З самого початку Дональд Трамп будував свою кампанію на упередженнях і параної. Він виводить групи, які пропагують ненависть і дискримінацію, в мейнстрім і допомагає радикальним відщепенцям захоплювати Республіканську партію", - заявила Клінтон.


На її думку, "людина, яка давно відома расовою дискримінацією, яка черпає думки з темних теорій змови і далеких, похмурих околиць інтернету, не повинна ніколи стати на чолі уряду або Збройних сил".


При цьому Клінтон прямо зв'язала кампанію Трампа з онлайн-рухом прихильників «переваги білих» Alt-Right.


Видання відзначає, що минулого тижня Трамп найняв генеральним менеджером своєї виборчої кампанії керівника консервативного сайту Breitbart News Стівена Беннона, при якому сайт, за власним зізнанням Беннона, став майданчиком для Alt-Right.


Згідно з інформацією CNN, учасники руху спілкуються переважно в інтернеті, в блогах або на форумах reddit або 4chan, відкидають американський мультикультуралізм та "політичну коректність", бачать загрозу в іммігрантах.


Трамп, в свою чергу, відповів на випади Клінтон на виступі перед своїми прихильниками в Нью-Гемпширі.


"Люди, які хочуть, щоб їхні закони виконували і поважали..., щоб їхні кордони були захищені, не расисти. Люди, які висловлюються відверто про радикальний іслам і попереджають про небезпеку біженців, не ісламофоби", - заявив Трамп.



Як повідомляв ONLINE.UA,

російський історик і журналіст Михайло Соколов заявив, що президент Росії Володимир Путін боїться перемоги Хілларі Клінтон на виборах президента США

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?