Українців "потішили" несподіваною платою за безвізовий режим з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Українців "потішили" несподіваною платою за безвізовий режим з ЄС

Українців "потішили" несподіваною платою за безвізовий режим з ЄС

Європейська комісія готує пропозицію з впровадження "європейської ESTA" - системи, яка, в разі схвалення країнами-членами ЄС і Європарламентом, зобов'яже мандрівників до Євросоюзу з країн з безвізовим режимом платити за дозвіл на в'їзд 14 доларів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».
Як зазначає EurActiv з посиланням на власні джерела в ЄС, "Париж і Берлін наполягають на створенні схеми, яка дозволить ввести загальноєвропейську систему отримання дозволів для мандрівників, які бажають в'їхати на територію ЄС".
Згідно з інформацією джерел видання, в разі створення такої системи мандрівники в ЄС з країн, яким не потрібні візи, будуть зобов'язані подати заявку онлайн і заплатити за дозвіл 14 доларів.
Наразі відомо, що законодавчу ініціативу запропонують восени, імовірно, в листопаді. Ініціатива виникла на тлі підвищеної стурбованості з приводу безпеки після терактів в Парижі в листопаді минулого року і подальших вибухів в Брюсселі в березні.
За словами міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казнева, "Європейська ESTA" поширюватиметься на осіб, які не зобов'язані отримувати візи для в'їзду на територію ЄС, наприклад, громадян США.
Казнев зазначив, що європейська система повинна бути побудована за зразком електронної системи авторизації подорожей (ESTA) США (автоматизована система, яка видає дозволи на подорожі по території США).
За його словами, подібні схеми існують також в Канаді і Австралії.
"Ця ідея була вперше висловлена ​​в червні, коли комісари ЄС Дімітріс Аврамопулос і Франс Тіммерманс представили ряд пропозицій щодо лібералізації візового режиму для Грузії, України, Косова, Туреччини", - зазначає видання.
EurActiv також нагадує, що в 2011 році консалтингова фірма PwC провела дослідження для Єврокомісії та запропонувала кілька можливих варіантів введення "європейської ESTA".
"Ми, звичайно, вітаємо (франко-німецьку пропозицію - Ред.)", - зазначила речник Єврокомісії Наташа Берто в коментарі виданню.
"Тому ми оголосили в червні, що будемо робити пропозицію цієї осені", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, саміт Україна-ЄС, на якому Європарламент, швидше за все, буде голосувати за введення безвізового режиму з Україною, може відбутися не раніше жовтня-листопада 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?